26 Ekim 2010 Salı

KOLAY REVANİ


MALZEMELER:
  • 2 YUMURTA
  • 1 SU BARDAI YOĞURT
  • 1 SU BARDAĞI ŞEKER
  • 1,5 SU BARDAĞI UN
  • 1,5 SU BARDAĞI İRMİK
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU
  • ŞERBETİ:
  • 3 SU BARDAĞI SU
  • 3 SU BARDAĞI ŞEKER
  • 1/4 LİMON SUYU
YAPILIŞI:
  • İLK ÖNCE ŞEKER VE SU İLE ŞERBETİ KAYNATIP İNDİRMEYE YAKIN LİMONU İLAVE EDİP ŞERBETİ SOĞUMAYA BIRAKALIM
  • YUMURTALARI VE ŞEKERİ BEMBEYAZ OLANA KADAR ÇIRPALIM.
  • YOĞURDU İLAVE EDEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDELİM
  • UNU ELEYEREK İRMİKLE BİRLİKTE İLAVE EDELİM KABARTMA TOZUNUDA EKLEYELİM VE KARIŞTIRALIM
  • KÜÇÜK BİR FIRIN TEPSİSİNİ  MARGARİNLE YAĞLAYIP ÜZERİNE TOZŞEKER SERPELİM VE REVANİ HAMURUNU DÖKELİM
  • 170-180 DERECEDE PİŞİRELİM.
  • FIRINDAN ÇIKARÇIKMAZ ÜZERİNE 1 BARDAK SOĞUK SUYU DÖKELİM ÖNCEDEN PİŞİRİP BUZ GİBİ SOĞUTTUĞUNUZ ŞERBETİ DÖKELİM SOĞUYUNCA İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLDE SÜSLEYİP SERVİS EDELİM

5 yorum:

maria dedi ki...

FOARTE BUN
FELICITARI
CU DRAG
MARI



(PUNE TRANSLATE PE BLOG)

susamcorekotuFeriha dedi ki...

revani tadında güzel bir gün dilerim:)

mandalincikmazi dedi ki...

Tatlişko fırından hamuru çıkarınca soğuk SU döküyoruz hemii sonra bize hamur küsmesin bi yanlışlık demi
bak sonra sen dedin ben yaptım ahanda olmadı demiyelim :))
Amaaaaaaaaa nefis görünüyor ellerine sağlık.......

Unknown dedi ki...

yıldızcığım hayır doğru okudun soğuk su döküyoruz bu tatlının özellğinde var yıllar önce Emine bederin bir dergisinde okumuştum o gün bu gündür bu tarifi uygularım tatlı daha hafif oluyor böylece sevgiler...

uyar-dan dedi ki...

canım ellerine sağlık bu tarif çok güzelmiş yumurtası az yani kolesterolu az bende deniycem inşallah sevgilerimi buıraktım