MALZEMELER:
- köfte malzemeleri:
- 300-400 gr kıyma
- 1 baş kuru soğan
- 1 yumurta
- 2 dilim bayat ekmek içi
- 2 çorba kaşığı süt(köftenizi daha yumuşak yapar)
- tuz
- karabiber
- taze nane
- püre malzemeleri:
- 5-6 patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- yarım su bardağı süt
- tuz
- salçalı su
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı su
- üzeri için rendelemiş kaşar
hazırlanması:
1. püre için patatesleri haşlayın ,soyun.Patates ezeceğiyle ezin yada rendeleyin. tencerede tereyağını eritin. patatesleri ekleyin. sütü karıştıra karıştıra ekleyin. en son tuzunu koyup püre yapın.Ben enson bir blendırdan geçirip pütürsüz hale getirdim.
2. köfte malzemelerini karıştırın. harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış fırın kaselerine güzelce kabın şeklini alacak şekilde döşeyin. ve bir tepsiye dizip 180 derece fırında köfteler pişene kadar tutun (20 dakika kadar)
3. Kapları fırından çıkarıp içindeki köfteleri fırın tepsisine alın içlerine hazırladığınız püreyle doldurun . 1 yemek kaşığı salçayı suda ezip köftelerin üzerine gezdirin. tekrar fırına koyup pembeleşene kadar pişirin. çırarmadan önce üzerlerine rende kaşar serpiştirip 2 dakika kadar tutun kaşarlar eriyince çıkarın.
Servis ederken tepsideki sosu üzerine gezdirin kalan püre ve pilavla birlikte servis edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder