MALZEMELER:
- 2 YUMURTA
- 1 SU BARDAI YOĞURT
- 1 SU BARDAĞI ŞEKER
- 1,5 SU BARDAĞI UN
- 1,5 SU BARDAĞI İRMİK
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- ŞERBETİ:
- 3 SU BARDAĞI SU
- 3 SU BARDAĞI ŞEKER
- 1/4 LİMON SUYU
- İLK ÖNCE ŞEKER VE SU İLE ŞERBETİ KAYNATIP İNDİRMEYE YAKIN LİMONU İLAVE EDİP ŞERBETİ SOĞUMAYA BIRAKALIM
- YUMURTALARI VE ŞEKERİ BEMBEYAZ OLANA KADAR ÇIRPALIM.
- YOĞURDU İLAVE EDEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDELİM
- UNU ELEYEREK İRMİKLE BİRLİKTE İLAVE EDELİM KABARTMA TOZUNUDA EKLEYELİM VE KARIŞTIRALIM
- KÜÇÜK BİR FIRIN TEPSİSİNİ MARGARİNLE YAĞLAYIP ÜZERİNE TOZŞEKER SERPELİM VE REVANİ HAMURUNU DÖKELİM
- 170-180 DERECEDE PİŞİRELİM.
- FIRINDAN ÇIKARÇIKMAZ ÜZERİNE 1 BARDAK SOĞUK SUYU DÖKELİM ÖNCEDEN PİŞİRİP BUZ GİBİ SOĞUTTUĞUNUZ ŞERBETİ DÖKELİM SOĞUYUNCA İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLDE SÜSLEYİP SERVİS EDELİM
5 yorum:
FOARTE BUN
FELICITARI
CU DRAG
MARI
(PUNE TRANSLATE PE BLOG)
revani tadında güzel bir gün dilerim:)
Tatlişko fırından hamuru çıkarınca soğuk SU döküyoruz hemii sonra bize hamur küsmesin bi yanlışlık demi
bak sonra sen dedin ben yaptım ahanda olmadı demiyelim :))
Amaaaaaaaaa nefis görünüyor ellerine sağlık.......
yıldızcığım hayır doğru okudun soğuk su döküyoruz bu tatlının özellğinde var yıllar önce Emine bederin bir dergisinde okumuştum o gün bu gündür bu tarifi uygularım tatlı daha hafif oluyor böylece sevgiler...
canım ellerine sağlık bu tarif çok güzelmiş yumurtası az yani kolesterolu az bende deniycem inşallah sevgilerimi buıraktım
Yorum Gönder