MALZEMELER:
1 kg zarı soyulmuş kuşbaşı doğranmış dana ciğeri
1 su bardağı süt (marine için)
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıtozbiber,pulbiber
kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI:
Küp küp doğranmış ciğer sütte 15 -20 dakika kadar bekletilir ve süzgeçten süzülür.Düz ve geniş bir tabak yada tepside un,tuz ve baharatlar karıştırılarak süzülmüş cigerler bu una bulanır.
Kızmış derin yağda ciğerler çok fazla kurutulmadan kevgirle karıştıra karıştıra kızartılıp kağıt havlu serilmiş bir tabağa alınır.Kızartma süresi 3-4 dakikayı geçmemeli yoksa ciğer kurur lezzetsiz olur.
Yanına soğan salatası,pirinç pilavı, domates,biber ve bir bardak ayran ile nefis ve doyurucu bir sunum hazırlayabilirsiniz.patates kızartmasıda çok yakışıyor
Afiyet olsun arkadaşlar...........
7 yorum:
FOARETE BUN
FELICITARI
CU MULT DRAG
MARI
şu ciğeri bir türlü sevemedim :((
ellerine sağlık afiyet bal olsun
arkadaşım
caım benimde çok caım çekiyor ama kollestirol tavan vermiş yiyemiyorum.
Mukocuğum yie yazı şabloun bozulmuş ne yazdığımı göremediğim için yalışlararıma kusura bakma niye böyle oluyor
ellerine sağlık canım. pek severim arnavut ciğerini.. Blog ödülünü aldım canım en kısa zamanda yayınlayacağım. çok teşekkür ederim..
Ellerinize,emeğinize sağlık. Nefis leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılar.
Bayilirim valla, yaninda bi de sogan salatasi. Ellerine saglik harika olmus.
Merhaba ciğere bayılırım.. hergün olsa hergün yerim sorgusuz sualsiz ama sizde ilk defa gördüm sütte bekletildiğini yumuşaklık için ee bi dahaki sefere bende deneyeyim bakalım nasıl olacak... Kokusu şimdiden burnumda tüttü desem :) Bu arada meslektaşmışız profilinizden gördüm e o zaman mutlaka denemeliyim ... Ellerinize sağlık. Sevgiler..
Yorum Gönder