7 Ekim 2010 Perşembe

ZENCEFİLLİ-TARÇINLI KURABİYE







MALZEMELER
1 çay bardağı sıvıyağ
50 gr margarin (oda ısısnda)
2 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı zencefil
2 yumurta
4 kahve fincanı pudra şekeri
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
aldığı kadar un(3 su bardağı yeterli oluyor)


YAPILIŞI: Geniş bir kapta un hariç diğer tüm malzemeler karıştırılır.Azar azar un ilave edilerek kulak memesi kıvamına yakın bir hamur elde edilir.Hamur merdaneyle açılır ve çay bardağıyla veya kurabiye kalıplarıyla kesilir. (Hamur bisküvi inceliğinde açılırsa çok daha iyi oluyor) Kesilen hamurlar yağlanmış veya yağlı kağıt sarılmış tepsiye dizilir. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Birde bu kurabiyeleri yeni aldığım kurabiye kalıplarıyla kestim bisiklet.dondurma külahı,beyzbol topu ,raket vs.vs. birsürü şekil var çok eğlenceliydi
En eğlenceli kısmıda geçengün yaptığım şeker hamuru ile kalp kurabiyeleri süslemek oldu .
başka tariflerde görüşmek üzeree



Ben işim olduğu için hamuru 2 saat kadar buzdolabında beklettim hiç bir sakıncası olmadı yani işiniz varsa hamuru yoğurup dolaba koyup bekletebilirsiniz.

3 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Çok güzel çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılarımla.

Yeşim(lezzetedairnevarsa) dedi ki...

ellerine sağlık canım tam çocuklara göre olmuş kurabiyelerin :))
tabibiz hiç büyümeyen çocukları unutmamak gerek :))
afiyet ,bal olsun...

http.belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

gunaydın sevgılerımı bırakıyorum