7 Ekim 2010 Perşembe

FIRINDA PALAMUT






Arkadaşlar tamda palamut zamanındayız palamut güzel ama biraz lezzetlendirilmesi gereken bir balık bence çünkü hamsi yada istavrit gibi bir tavayla olmuyor.

MALZEMELER:
2 büyük boy palamut dilimlenmiş(balıkçınız sizin için dilimleyecektir)
1 büyük baş kuru soğan
2 adet defne yaprağı
1 limon
2 adet domates
tuz
maydanoz
YAPILIŞI:
Balıklarınızı güzelce yıkayıp tuzlayıp,karabiber ekip bir kenarda beklemeye bırakalım
Fırın tepsiniz yağlayın veya yağlı kağıt kaplayın,soğanı domatesi ve limonu hlka halka dorayın.
balıkları tepsiye dizin üzerine halka domatesleri sonra soğanları ve en üstede limon dilimlerini döşeyin ,
biberlerin çekirdeklerini çıkarıp üzerine dizin ve 2 adet defne yaprağınıda aralarına sıkıştırın ve 180-200 derece fırında üzerini folyoyla kapatıp 30-35 dakika kadar pişirin .Sonra folyoyu üzerinden alıp biberler ve domatesler kızarana kadar 10-15 dakika kadar pişirin. Tabağa alınca isteğe bağlı maydonozla süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: