25 Ekim 2010 Pazartesi

KEŞKEK (TAVUK ETLİ)

EVETT ARKADAŞLAR BUDA BENİM İÇİN BİR İLK HEP YEDİĞİM AMA EVDE HİÇ YAPMADIĞIM BİR LEZZETİ DENEDİM    KEŞKEK .......ÇANAKKALEDE BAZI KÖYLERDE DÜĞÜN YEMEĞİ OLARAK YAPILIR BENİM KENDİ KÖYÜMDE YAPILMAZ BEN KEŞKEĞİ İLK GÖREV YERİM OLAN UŞAK'TA YEMİŞTİM SONRADAN ÖĞRENDİMKİ ÇANAKKALE'DEDE BAZI İLÇELERDE VE KÖYLERDE YAPILIYORMUŞ VE BENDE BU LEZZETİ ÇOK SEVDİM.AMA HİÇ EVDE YAPMAYI DENEMEİŞTİM VEE BUGÜN DENEDİM VALLA NE YALAN SÖYLEYEYİM NEFİS OLDU NEYSE BU KADAR LAKIRTIDAN SONRA TARİFE GEÇEYİM ARTIK :)
MALZEMELER:
  • YARIM KG AŞURELİK BUĞDAY
  • 4 TANE TAVUK KALÇASIZ BUT
  • ÜZERİ İÇİN TEREYAĞ,PULBİBER,SALÇA
BUĞDAYI GÜZELCE YIKAYIP 2 SAAT KADAR SICAK SUDA ŞİŞİRDİM .TAVUKLARIM HAŞLANMIŞ OLARAK DOLAPTA HAZIRDI SİZİN DEĞİLSE BUĞDAY ŞİŞERKEN TAVUKLARI HAŞLAYABİLİRSİNİZ.ŞİŞEN BUĞDAYI DÜDÜKLÜYE TAVUKLARLA BERABER KOYUN ÜZERİNE 3 PARMAK ÇIKACAK KADAR SU KOYUN VE DÜDÜKLÜYÜ KAPATIP 30-40 DAKİKA PİŞİRİN .
DÜDÜKLÜDE PİŞEN KEŞKEĞİ AÇIN VE BLENDIRDAN GEÇİRİP ÖZLEŞMESİNİ SAĞLAYIN(GÖZÜNÜ SEVEYİM TEKNOLOJİNİN:))))BLENDRINIZ YOKSA TAHTA KAŞIKLA DKARIŞTIRA KARIŞTIRA ÖZLEŞTİRİN.YETERİNCE ÖZLEŞEN KEŞEKEĞİN TUZUNU EKLEYİN BEN ÇOK AZDA KİMYON EKLEDİM GÜZEL OLUYOR SONRA SERVİS KABINA KEŞKEĞİNİZİ ALIN VE ÜZERİNE ERİMİŞ SALÇALI VE PULBİBERLİ  TEREYAĞINI DÖKÜN   HIMMM NEFİS KOKULAR EŞİLĞİNDE AFİYET OLSUN  YANINA TURŞU AYRAN ÇOK HARİKA OLUYOR
HADİ DURMAYIN SİZDE DENEYİN ÇOCUKLARIMIZDA GELENEKSEL TATLARIMIZI UNUTMASIN YADA ÖĞRENSİN .......................

3 yorum:

mintininmutfağı dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
maria dedi ki...

FOARTE BUN
FELICITARI
MARI

mintininmutfağı dedi ki...

mukom ellerine sağlık.inanılmaz lezzetli görünüyor.geleneksel bir lezzet ve hakkını da vermişsin tatlım