1 kilo semizotu
yarım çay bardağı pirinç( yada 1 çay bardağı artmış pilav)
zeytinyağı veya sıvıyağ
tuz
salça
YAPILIŞI:
Semizotlarını yıkayın elle kopartarak doğrayın.Tencereye yağı koyup salçasını ve semiz otlarını koyup kavurun yarım çay bardağı su ekleyin ,tuzunu ayarlayın ve yıkanmış pirinçleri ilave edip pirinler şişene kadar pişirin .İşte yemeğiniz hazır bile yanına bol sarımsaklı yoğurtla beraber nefis ,sağlıklı bir lezzet .Üstelik semizotu biliyorsunuz bol omega 3 ve omega 6 içeriyor kalbinize çok faydalı yanında yoğurtta kalsiyum deposu ee daha ne olsun hadi afiyet olsun
Ben bu yemeği yaparken artmış olupta poşete koyduğum ve dondurucuya attığım pilavı kullandım pişme süreside oldukça kısa oluyor böylece hemde artık pilav atmaya son:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder