23 Eylül 2010 Perşembe

KAŞARLI,SUCUKLU OMLET










































Bu tarifimi http://fatosla-lezzetli-tarifler.blogspot.com/2010/09/hobidunyam-woman-forum-tarafndan.html etkinliğine yolluyorum arkadaşıma kolaylıklar diliyorum.
Bugün size çok bilindik bir tarif, kahvaltılık bir lezzet sunmak istiyorum sucuklu kaşarlı omlet ama olurya herkes bilmeyebilir bekarlar yeni okullar açıldı evden ayrılıp üniversite hayatına başlayan gençlerimiz var evde mutfağa pek uğramamış olup şimdi iş başa düşünce'' eyvah napıcam bu omleti anneciğim nasıl yapardı acaba ''diyebilirler değilmi:)) neyse hadi baklım omletimizin tarifine:
MALZEMELER:
4 yumurta(kişi başına 1 yumurta olarak hesaplayabilirsiniz)
yarım kangal küçük küçük kesilmiş sucuk
bir su bardağı rende kaşar
zeytinyağı
tuz

YAPILIŞI:

  • Yumurtaları derin bir kapta çatalla yada çırpma teliyle akı ve sarısı birbirine karışıncaya kadar çırpın (yani çok fazla çırpmayın)içine tuzunu ekleyin

  • tavaya 2 çorba kaşığı kadar zeytinyağı koyup küçük küçük doğradığınız sucukları biraz pişirin ki omletin içinde pişmesi pek mümkün olmayacaktır

  • sucukları bir tabağa alın ve aynı tavaya 2 kaşık daha zeytinyağı koyup çırpılmış yumurtayı dökün ve tavaya güzelce yayılmasını sağlayın altı iyice pişip hafif pembeleşirken üstüde katılaşır üstü katılaşınca hemen sucukları  omletin yarısına gelecek şekilde serpiştirin üzerine rende kaşarıda ekleyip spatula yardımıyla boş kalan omletin yarısını sucukların üzerine doğru kapatın ve 1 dakika kadar kaşarların erimesine izin verin ve omleti büyükçe bir tabağa alın dilimleyip servis edin afiyet olsun

1 yorum:

Fatoş Öztürk dedi ki...

Ellerine sağlık canım tariflerini aldım.Teşekkür ederim yanlış anlaşılmaması için etkinliğe yolladığını ve benim adreside yayınlarsan sevinirim.Sevgiler...