16 Eylül 2010 Perşembe
RENKLİ PATATES SALATASI
Bugün sizlere çaylarda günlerde ve özel davet lerde sunabileceğiniz çok lezzetli ve şık bir salata tarifi vermek istiyorum üstelik çokta kolay bir tarif buyrun tarife geçelim
Malzemeler:
1 kilo haşlanmış patates
1 kase robottan çekilmiş havuç (3,4 tane),
1 kase çekilmiş mor lahana,
yarım demet maydanoz,
2 sap taze soğan,
tuz, karabiber,
zeytin yağı ve limon,
Hazırlanışı:
Öncelikle patatesleri haşlayıp henüz sıcakken püre yapın.patates püresini 4 parçaya ayırıp bir bölümünün içine tuzunu , karabiber,zeytinyağı ve limonunu atıp püreyi streçfılm serilmiş kalıba bastırarak yerleştirin. Diğer taraftan robottan çekilmiş yada rendelenmiş havuçları 2 kaşık zeytin yağında soteleyin. Mor lahanayı robota koyup içine tuz, limon suyu ve 1 kaşık zeytin yağı koyup çekin. Maydanozları ve taze soğanı minik minik doğrayın. Kalan 3 parça patates püresinin birine mor lahanayı katıp iyice karıştırın. Bu karışımı sade patates püresinin üzerine döşeyin. Aynı işlemi havuç ve maydanoz soğan karışımı ile tekrarlayıp kalıba karışımları dikkatlice yerleştirin. Dolapta 1-2 saat beklettikten sonra servis tabağına ters çevirip limon sıkarak servis edin...Yada sarımsaklı yoğurtla biraz mayonez ekleyerek süsleyebilirsiniz Ayrıca salatanın katlarını yaparken, her birinin tuz miktarını kendi zevkinize göre ayarlayın. Salatanızı özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanında ve 5 çaylarında sunabilirsiniz..Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder