22 Eylül 2010 Çarşamba

ETLİ EKŞİLİ BAMYA



 

 




































Kayınvalidemde izindeyken kayınvalidem miss gibi bamya yaptı bize bende size hem trifini hemde resimlerini yayınlamak istedim buyrun taife geçelim;

ETLİ BAMYA
MALZEMELER:
1/2 Kg bamya
2 baş soğan
250 gr kuşbaşı et
2 adet domates rendesi
1 kaşık salça
tuz
1 limon suyu
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı margarin
YAPILIŞI:
Soğanları sıvıyağ ve margarinle beraber kavurup üzerine domates rendesini ve salçayı ekleyelim sonra kuşbaşınıda ekleyip kavurun ve düdüklünün ağzını kapatın ve tencerenin düdüğünü kapattıktan sonra 20 dakika pişirin
Pişmeye yakın hale gelen etlerin üzerine yıkayıp saplarını temizlediğiniz bamyaları ekleyin limon suyunu ekleyin ve tuzunu damak tadınıza göre ayarlayıp düdüklüyü yine kapatın ve buhar çıkıp düdüğünü indirdikten sonra 10 dakika pişirip altını kapatın
işte misss gibi nefis bir bamya afiyet olsunnn
PÜF NOKTALARI:
Bamyayı pişirirken dikkat edilecek en önemli nokta salyalanmaması için saplarını keserken derin almadan temizleyin bekletirken mutlaka limonlu suda bekletin ve tencereye koyduktan sonra bir karıştırın ve bir daha kaşık sokmayın ki salyalanmasın bunun içinde en iyi çözüm düdüklü tencerede pişirmek bence ama düdüklü tencereniz yoksa dert etmeyin sadece kısık ateşte karıştırmadan pişirin.

Hiç yorum yok: