11 Eylül 2010 Cumartesi

TENCERE KEKİ(FİNCAN KEK)
























































Evet arkadaşlar birçok yemek bloğu ve sitesinde gördüğüm keki bende denedim nihayet,iyikide denemişim sonuç süper oldu .Ayrıca çokta zekice bir buluş mesela düşünüki misafir gelecek fırın bozuldu,yada fırın börek ve poğaçayla dolu bunlarıda ocakta pişirin çok süper bir fikir kimin aklına geldiyse aklına sağlık ben aşağıdaki ölçüyü ikiye katlayıp yaptım 13 tane kekim oldu hadi bakalım tarife geçelimm.

Malzemeler:




1 yumurta,


1.5 çay bardağı şeker


1 çay bardağı süt,


2 çay bardağı un,


2 kaşık kakao,


1 paket kabartma tozu,






1 paket vanilya,






Hazırlanışı:


Bütün malzemelerle güzelce kek hamuru elde edilir. Fincanlar yağlanır ve kek hamuru paylaştırılır. Tencereye yerleştirilen fincanların 2/3 'ünü geçecek şekilde su konulur. Kapağın altına temiz bir bez yerleştirilip kapatılır.(buharlaşmayla keklerin üzerine su damlamasın diye) Önce yüksek, kaynama noktasını duyduktan sonra kısık ateşte kapak 20dk asla açılmadan pişirilir. Ocağı kapadıktan 15dk sonrada kapak açılmaz. (demlenmesi için) İşte en can alıcı noktada burada. Okapağı açtığınızdaki nefis koku varya enfes. Denemek isteyenlere hemen derim. HADİ KOLAY GELSİN






Sakın şaşırmayın tarifte yağ yok gerçekten :))

Hiç yorum yok: