16 Eylül 2010 Perşembe

HAMSİLİ PİLAV


Butarifi bize sevgili miray ablam yapmıştı resimdeki şaheserde onun evinde çekildi çok sevsemde ben henüz evimde tek başına yapmış değilim ama çok lezzetli ve şık bir sunumu var mutlaka denemelisiniz buyrun taife geçelim

Malzemeler
1 kg hamsi
2 su bardağı pirinç 2 soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı 1 demet taze soğan Yarım demet taze nane 1 tatlı kaşığı toz şeker Kuş üzümü, dolmalık fıstık Tuz, karabiber, yenibahar

Yapılışı:
Hamsileri iyice temizleyip yıkadıktan sonra tuzlayıp, mısır unuyla harmanlayın. 15 dakika bekletin.
 Pirinci birer tatlı kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda yarım saat beklettikten sonra süzün.
 Soğanları temizleyip kıyın. Tencerede zeytinyağını ısıtıp soğanı kavurun. Dolmalık fıstıkları ilave edip birkaç dakika daha kavurun
. Pirinç ve sıcak suyu ekleyin.Bir taşım kaynatıp kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
 Ocaktan alıp tuz, şeker, kıyılmış taze soğan ve baharatı ekleyip harmanlayın. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakın.
 Isıya dayanıklı yuvarlak bir tepsiyi yağlayın. İçlerini kılçığı çıkarılmış,yıkanmış,tuzlanmış,mısır unuyla unlanmışmısır unu ile unlanmadanda olabilir) hamsi filetolarıyla kaplayın.(Kenarları dışarı taşacak şekilde).
 Üzerine pilavı yayın. Kalan filetoları da aynı şekilde sıralayın.Üzerine yağ gezdirin.
 Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın. Servis sırasında ters çevirerek servis tabağına aktarın. Sıcak ya da ılık servis yapın.    

2 yorum:

Gelibolu17 dedi ki...

hayırlı cumalar canım.sevgiler

özlem dedi ki...

hayırlı cumalar