11 Eylül 2010 Cumartesi

TAHİNLİ KEK
















BU TARİFİMİ  http://fatosla-lezzetli-tarifler.blogspot.com/2010/09/hobidunyam-woman-forum-tarafndan.html ETKİNLİĞİNE YOLLUYORUM



MALZEMELER:
3 YUMURTA
2 SU BARDAĞI TOZŞEKER
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI YOĞURT(YADA 1/2 SU BARDAĞI YOĞURT+1/2 SU BARDAĞI SÜT)
3 SU BARDAĞI UN
1 PK KABARTMA TOZU
3 ÇORBA KAŞIĞI TAHİN

ÜZERİ İÇİN:
3 ÇORBA KAŞIĞI TAHİN
1 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
1/2 ÇAY BARDAĞI SU
YAPILIŞI:
-YUMURTALARI ŞEKERLE İYİCE ÇIRPIN,SIVIYAĞI EKLE ÇIRP,YOĞURT VE TAHİNİ EKLE ÇIRP
-KARIŞTIRDIĞINIZ SIVILARA UN VE KABARTMA TOZUNU ELEYEREK EKLE VE İYİCE KARIŞTIR
-YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ YADA YAĞLANMIŞ KALIBA KARIŞIMI DÖK.
-175 DERECEDE KÜRDAN KONTROLÜ TEMİZ ÇIKANA KADAR(ORTALAMA 40 DAKİKA) PİŞİRİN
-BU ARADA 3 KAŞIK TAHİN,1 KAŞIK ŞEKER VE SUYU ŞEKER ERİYENE KADAR KARIŞTIRIN VE FIRINDA ÇIKAN KEKİN ÜZERİNE DÖKÜN.ŞIK VE LEZZETLİ BİR KEKİNİZ OLDU AFİYET OLSUN.MUTLAKA DENEYİN ÇOK BAŞARILI BİR KEK


Hiç yorum yok: