KIŞ HAZIRLIKLARI(DERİN DONRUCUYA BAMYA KOYMAK)
Bugünde derindondurucuya bamya koydum ama bunu size nalatırken ölçü vermeyeceğim çünkü tamamen size kalmış bir durum.yani nekadar bamyanız varsa o kadar hazırlarsınız. Nasıl hazırladığıma gelince;
- Öncelikle bamyalarımızı güzelce yıkayıp süzüp kurumalarını sağlayın zamanınız az ise kağıt havlu ile kurulayabilirsiniz
Baş kısmını koni şeklinde kesin.
Derin bir kabın içine bir limonu sıkıp,bamyaları bu suya atın
Bu arada domateslerin kabuklarını soyup,yemeklik doğrayın,bir tencereye alın
Hiç yağ koymadan domatesleri pişmeye bırakın
Domatesler kaynamaya başlayıp,suyunu çekmeye başladıktan (yaklaşık 10-12 dakika kadar) sonra,bamyaları sudan çıkarıp,domateslere ilave edin.
Hafifçe karıştırıp,ağzını kapatın.
Bamyaların tamamen yeşil rengi dönüp,sararıncaya kadar pişirmeye devam edin.Sararınca pişirmeyi bırakın.Ayrıca limon sıkmanız gerek yok.Domatesin ekşisi salyalanmayı engelliyor ama ben bir tane limon suyu ekledim genede
Soğuduktan sonra bir yemeklik olarak ayarlayarak poşetleyin pipet yardımıyla havasını boşaltıp dondurucuya yollayın bu kadar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder