26 Eylül 2010 Pazar

KIŞ HAZIRLIKLARI(DERİN DONRUCUYA BAMYA KOYMAK)






Bugünde derindondurucuya bamya koydum ama bunu size nalatırken ölçü vermeyeceğim çünkü tamamen size kalmış bir durum.yani nekadar bamyanız varsa o kadar hazırlarsınız. Nasıl hazırladığıma gelince;

  • Öncelikle bamyalarımızı güzelce yıkayıp süzüp kurumalarını sağlayın zamanınız az ise kağıt havlu ile kurulayabilirsiniz

  • Baş kısmını koni şeklinde kesin.





  • Derin bir kabın içine bir limonu sıkıp,bamyaları bu suya atın





  • Bu arada domateslerin kabuklarını soyup,yemeklik doğrayın,bir tencereye alın





  • Hiç yağ koymadan domatesleri pişmeye bırakın





  • Domatesler kaynamaya başlayıp,suyunu çekmeye başladıktan (yaklaşık 10-12 dakika kadar) sonra,bamyaları sudan çıkarıp,domateslere ilave edin.





  • Hafifçe karıştırıp,ağzını kapatın.





  • Bamyaların tamamen yeşil rengi dönüp,sararıncaya kadar pişirmeye devam edin.Sararınca pişirmeyi bırakın.Ayrıca limon sıkmanız gerek yok.Domatesin ekşisi salyalanmayı engelliyor ama ben bir tane limon suyu ekledim genede





  • Soğuduktan sonra bir yemeklik olarak ayarlayarak poşetleyin pipet yardımıyla havasını boşaltıp dondurucuya yollayın bu kadar
  • Hiç yorum yok: