29 Eylül 2010 Çarşamba
KAHVALTILIK SALÇA
Geçen gün derindondurucu için fasulye bamya hazırlarken epeyce domates soyup rendeledim ve çıkan kabukları atmak bana çok ziyanlık olarak göründü biliyorsunuz domateste kansere karşı koruyan likopen maddesi var ve domatesin hiçbir bölümünü atmamak lazım.Bende öyle yaptım rendelediğim domateslerin kabuklarını ve 4-5 diş sarımsağı blendırda güzelce parçaladım eğer bunu yapacaksanız domatesleri derince soymanızda hiçbir sakınca yok:).Tavaya zeytinyağını koydum üzerine parçalanmış sos haline gelmiş olan domatesleri ekledim suyu uçana kadar güzelce kavurdum suyu uçtuktan sonra hem miktarı artsın hemde dahada lezzetlensin diye 2 kaşık biber salçası ekledim bir adet kurutulmuş acıbiber ekledim birazda salçayla beraber kavurduktan sonra kurunane,karabiber,kimyon,tuz ekledim ve ocaktan aldım bir kaba boşaltıp soğumaya bıraktım.
Arkadaşlar öyle lezzetli bir kahvaltılık oldu ki anlatamam içine cevizde ekleyebilirsiniz benim evimde yoktu koymadım.Aslında bu tarif birazda artık değerlendirme sayılabilir değilmi:)bu tarifimide ben http://fatosla-lezzetli-tarifler.blogspot.com daki kahvaltılıklar etkinliğine yolluyorum
Çay içmeye gelen arkadaşlarımla beraber ekmeğe sürüp yedik kızlardanda tam not aldım:))Onlar benim canlarım,iş arkadaşlarım ve dostlarım onların beğenmesi benim için çok önemli kızlar sizi seviyorumm:))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Valla harika!! Ellerinize sağlık.. Çanakkaleye sevgiler. Yüksek lisansımı çanakkalede yapmıştım...
hoşgeldin nazlı umarım çanakkalemizi sevmişsindir.
ooohhh, ellerine saglik ve arkadaslarina da afiyet olsun.
sağol canım teşekkür ederim
Yorum Gönder