14 Eylül 2010 Salı

TAZE İNCİR TATLISI






























Tamda zamanında aslında artık bitmeye yüz tutmuşken taze incir tatlısı denedim ve neffisss bir tatlı oldu incirler bitmeden mutlaka deneyin şiddetle tavsiye ederim arkadaşlar buyrun malzemelere ve tarife geçelim;

MALZEMELER:
10-15 adet incir
1 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı tarçın
SÜSLEMEK İÇİNisteğe göre ceviz içi yada badem yada fındık
krem şanti
YAPILIŞI
İncirleri yıkayın enine ikiye bölerek tepsiye yerleştirin, üzerine tozşekeri ve tarçını serpin. Fırını 180 dereceye ayarlayın, incirlerin üzerin aliminyum folyo ile kapatarak 25-30 dakika pişirin. Ilınan incirleri servis tabağına alın, tepside kalan serbeti tatlının üzerinde gezdirin. Kremşantiyi yüksek devirde 3-4 dakika çırparak katılaşmasını sağlayın ve tatlının yanında servis yapın.
Ben derin dondurucuya attığım kızılcıklarlalada renk verdim çok şık ve çoookkkk lezzetli bir tatlı oldu afiyet olsun

Hiç yorum yok: