Benim gibi yufka açmayı bilmeyenlere yada bu tadı sevenler için güzel bir tarif butarifi mayasızda yapabilirsiniz o zamanda kıyır kıyır bir böreğiniz olur mayalı olan biraz daha kabarık poğaçamsı olutyor tercih sizin yapılış aynı sadece mayayı çıkarmanız lazım tariften hadi bakalım tarife;
MALZEMELER
4 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI SÜT
1/2 SU BARDAĞI SU
1 TATLI KAŞIĞI İNSTANT MAYA
2 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE
SIVIYAĞ
TUZ
İÇ HARCI (KIYMALI,PEYNİRLİ,ISPANAKLI YADA PATATESLİ TERCİH SİZİN)
YAPILIŞI
VERİLEN MALZEMELERLE ÖZLÜ BİR HAMUR YAPIN.HAMURU MAYALANDIRDIKTAN
SONRA 4-5 BEZEYE AYIRIP BEZELERİ YEMEKTABAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇIN
AÇTIĞINIZ BEZELERİ YAĞLANMIŞ BİRTEPSİYE ARALARINA YAĞ SÜREREK ÜSTÜSTE KOYUN.AÇMA İŞLEMİ BİTİNCE BEZELERİ ALTÜST EDİNKİ İLK AÇTIĞINIZ BEZE EN ÜSTE GELSİN.BEZEYİ ALIP SOFRA BEZİ SERİLMİŞ BİR MASAYA ALIN VE DÖRT BİR YANINDAN ÇEKİŞTİREREK ELLE AÇIN İNCECİK AÇTIĞINIZ YUFKANIN İÇİNE İÇ HARCINI KOYUN FIRIN FIRÇASIYLA İÇİNE SIVIYAĞ GEZDİRİN SOFRA BEZİNİ YAVAŞÇA KALDIRARAK YUFKAYI YUVARLAYIN VE FIRIN TEPSİSİNE YERLEŞTİRİN DİĞER YUFKALARIDA AYNEN HAZIRLAYIP ÜZERİNE YAĞ VE YUMURTA SARISI SÜREREK FIRINDA PİŞİRİN.AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder