- MALZEMELER:
- 300 gr kıyma
- yarım çay bardağı pirinç
- 2 çorba kaşığı köftelik ince bulgur
- 1 yumurta
- karabiber
- kimyon
- tuz
- kuru nane
- un(köfteleri una bulamak için)
- TERBİYE
- 3 Çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı un
- 1yumurta
- yarım limonun suyu
- YAPILIŞI:
Harç için belirtilen malzemeleri iyice yoğurup köfte hamurunu elde edin. bu hamurdan cevizden az küçük parçalar koparıp toplar yapın ve bu topları un serpilmiş tepsiye dizin.
Bir tencereye 1,5 litre kaynamış su ve tuz koyun. köfteleri suya ilave edip pirinçler uzayana kadar -yaklaşık 15 dakika- pişirin.
TERBİYENİN HAZIRLANIŞI:
1 yumurtayı,unu ve yarım limonun suyunu tel ile iyice çırpın.
Yumurtalı limonlu unlu karışıma azar azar köftenin suyundan iki kepçe -çırpmaya devam ederek- ilave edin.
Bu terbiyeyi köftelere karıştırarak ekleyin. bir iki taşım kaynatıp servis yapın.
Üzerine kurunane ve pulbiberle süsleyip servis edebilirsiniz
20 Ekim 2010 Çarşamba
TERBİYELİ EKŞİLİ SULU KÖFTE
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Bu kofteyi cok severim, dun aksam da yapacaktim ama yorgunluktan bvazgectim. Sen benim yerime de ye. Ellerine saglik.
canısı bayılırım bu yemeğe ellerine sağlık nefis görünüyor
canım günaydın ben bu çorbaya bayılırım ellerine sağlık çok güzel olmuş afiyet şifa olsun
ellerine sağlık canım.marifet isteyen bir yemek ki o da sen de fazla fazla zaten:)
canım sağol iltifat ediyorsun ziyaretine çok sevindim
Yorum Gönder