MALZEMELER:
1 kg. kırmızı pancar
1 su bardağı sirke
1 su bardağı su
1 baş kadar sarımsak
Yarım çorba kaşığı tuz
Yarım demet maydanoz
YAPILIŞI:
1- Pancarlar yıkanır. Çok yumuşak olmamak üzere haşlanır.
2- Soyularak yuvarlak dilimlenir. Kavanoza yerleştirilir.
3- Tuzla dövülmüş sarımsağa sirke ve su konup karıştırılır.
4- Maydanozlar doğranıp turşuya eklenir
5- Pancarın üzerine dökülüp kavanoz sağa sola sallanır, kapak kapatılır.
6- Ertesi gün sofraya alınabilir.
9 yorum:
ne severimmm:)
ben bloğum sayesinde hem öğreniyorum ,hem deniyorum hemde yeni lezzetlere alışıyorum ilk kez denedim neredeyse 40 yaşındayım:))ama çok sevdim bende:))
Elinize sağlık,rengiyle tadıyla çok sevdiğim turşu çeşidi.Sevgilerimle...
teşekkür ederim seval hanım sevgilerimle
hemde sen yapmışsın eline sağlık canım nefis:)
sevgiler
çok nefis görünüyor emeğinize sağlık
görüntüye bakılırsa süper olmuş.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.
ayy, ben bayilirim bu tursuya. Hele kisirin yaninda. Ellerine saglik canim, benim yerime de ye.
MAHARETLİ MUKOM BENİM,
ELLERİNE SAĞLIK.
NASIL DA NEFİS GÖRÜNÜYOR.
SEVGİLER
Yorum Gönder