16 Ocak 2011 Pazar

FIRINDA BAHARATLI PATATES KIZARTMASI


ÇOK LEZZETLİ BİR TARİFİ SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM. AYRICA TAVADA KIZARTMA YAPARKEN ETRAFI KİRLETME RİSKİNDENDE KURTULUYORSUNUZ.VE EN İYİSİ BU KADAR AZ YAĞLA KIZARTMA TADI ALMANIZ.
MALZEMELER:
  • 3 ORTA BOY PATATES
  •  3-4 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ YADA AYÇİÇEKYAĞI
  • TUZ
  • 1/2 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA(isteğe bağlı)
  • 1 TATLI KAŞIĞI PULBİBER,KEKİK,NANE
YAPILIŞI:
PATATESLERİ SOYUP YIKAYIN ELMA DİLİMİ KESİN DERİN BİRKAPTA  SIVIYAĞ VE BAHARATLARI EKLEYİP İYİCE KARIŞTIRIN YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE TEK SIRA DİZİN 170 DERECEDE 25-35 DAKİKA KIZARANA KADAR PİŞİRİN.
TÜM ET YEMEKLERİNİN YANINA ,KAHVALTIYA ÇOK LEZİZ HARİKA BİR LEZZET.AFİYET OLSUN

2 yorum:

Deli Anne dedi ki...

bunu ben de yapar ve severim... dediğin gibi yağda kızartma olmadan yapmak en büyük avantaj.. afiet olsun

efeninannesi dedi ki...

hımmm nefis bende bayılırım fırında patatese dediğiniz gibi az yağlı oluyor çok nefis ellerinize sağlık sevgiler