24 Ocak 2011 Pazartesi

KIRMIZI PANCAR TURŞUSU


Çok güzel bir turşu oldu tavsiye ederim mutlaka deneyin üstelik rengi varya enfess mest oldum rengine.......afiyet olsun
MALZEMELER:
1 kg. kırmızı pancar
1 su bardağı sirke
1 su bardağı su
1 baş kadar sarımsak

Yarım çorba kaşığı tuz
Yarım demet maydanoz

YAPILIŞI:
1- Pancarlar yıkanır. Çok yumuşak olmamak üzere haşlanır.
2- Soyularak yuvarlak dilimlenir. Kavanoza yerleştirilir.
3- Tuzla dövülmüş sarımsağa sirke ve su konup karıştırılır.

4- Maydanozlar doğranıp turşuya eklenir
5- Pancarın üzerine dökülüp kavanoz sağa sola sallanır, kapak kapatılır.

6- Ertesi gün sofraya alınabilir.

9 yorum:

CEPAYNASI dedi ki...

ne severimmm:)

Unknown dedi ki...

ben bloğum sayesinde hem öğreniyorum ,hem deniyorum hemde yeni lezzetlere alışıyorum ilk kez denedim neredeyse 40 yaşındayım:))ama çok sevdim bende:))

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Elinize sağlık,rengiyle tadıyla çok sevdiğim turşu çeşidi.Sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

teşekkür ederim seval hanım sevgilerimle

yemekbiraşk dedi ki...

hemde sen yapmışsın eline sağlık canım nefis:)
sevgiler

Güloanne mutfakta dedi ki...

çok nefis görünüyor emeğinize sağlık

mutfagabuyrun dedi ki...

görüntüye bakılırsa süper olmuş.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

Bayram Kombesi dedi ki...

ayy, ben bayilirim bu tursuya. Hele kisirin yaninda. Ellerine saglik canim, benim yerime de ye.

mintinin dünyası dedi ki...

MAHARETLİ MUKOM BENİM,
ELLERİNE SAĞLIK.
NASIL DA NEFİS GÖRÜNÜYOR.
SEVGİLER