MALZEMELER:
2-3 adet patates
1 adet havuç
2 baş kurusoğan
500 gr kuşbaşı dana eti
tuz,karabiber
2 kaşık salça
yarım çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:
Öncelikle etli az sıvıyağla beraber düdüklü tencerede buharı çıktıktan sonra yarım saat pişiriyorum.
Et pişerken patatesleri,soğanları ve havucu soyup doğrayarak hazırlıyorum,
Sıvıyağı tencereye alıp soğanları kavuruyorum,üzerine havuçlarıda ekleyip kavurmaya devam ediyorum
havuçlarda kavrulunca pataesleri ekleyip birkaç kez çeviriyorum salçayı ekleyip patatesleri geçecek kadar sıcak su ekleyip pişmiş olan etleride patateslere ekliyorum.
İş kaldı karabiber,tuz ekleyip pişmeye bırakmaya,patatesler yumuşayıp suyunu çekince yemeğimiz hazır
AFİYET OLSUN....
.
2 yorum:
Etli patates vazgeçilmez bir Türk klasiği bence, ellerinize sağlık :)
eline sağlık canım ya nefis olmuş
sevgiler..
Yorum Gönder