29 Eylül 2010 Çarşamba

KAHVALTILIK SALÇA




Geçen gün derindondurucu için fasulye bamya hazırlarken epeyce domates soyup rendeledim ve çıkan kabukları atmak bana çok ziyanlık olarak göründü biliyorsunuz domateste kansere karşı koruyan likopen maddesi var ve domatesin hiçbir bölümünü atmamak lazım.Bende öyle yaptım rendelediğim domateslerin kabuklarını ve 4-5 diş sarımsağı blendırda güzelce parçaladım eğer bunu yapacaksanız domatesleri derince soymanızda hiçbir sakınca yok:).Tavaya zeytinyağını koydum üzerine parçalanmış sos haline gelmiş olan domatesleri ekledim suyu uçana kadar güzelce kavurdum suyu uçtuktan sonra hem miktarı artsın hemde dahada lezzetlensin diye 2 kaşık biber salçası ekledim bir adet kurutulmuş acıbiber ekledim birazda salçayla beraber kavurduktan sonra kurunane,karabiber,kimyon,tuz ekledim ve ocaktan aldım bir kaba boşaltıp soğumaya bıraktım.
Arkadaşlar öyle lezzetli bir kahvaltılık oldu ki anlatamam içine cevizde ekleyebilirsiniz benim evimde yoktu koymadım.Aslında bu tarif birazda artık değerlendirme sayılabilir değilmi:)bu tarifimide ben http://fatosla-lezzetli-tarifler.blogspot.com daki kahvaltılıklar etkinliğine yolluyorum
Çay içmeye gelen arkadaşlarımla beraber ekmeğe sürüp yedik kızlardanda tam not aldım:))Onlar benim canlarım,iş arkadaşlarım ve dostlarım onların beğenmesi benim için çok önemli kızlar sizi seviyorumm:))

28 Eylül 2010 Salı

KIYMALI (ETLİ) BİBER DOLMASI





Biberlerde artık son deminde bitmeden sizde dolma yapın seralardan gelecek lezzetsiz biberler çıkmadan mis gibi bir dolma yapın ve afiyetle yiyin.
Hadi bakalım nasıl yapmışım

Malzemeler:

15 adet orta boy dolmalık biber
250 gr. dana kıyma
1 su bardağı dolmalık pirinç
 50 gr. margarin yada 1 çay bardağı sıvı yağ
 2-3 adet domates
 1 orta boy kuru soğan
 1 çorba kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
yarım demet maydanoz
 tuz ,karabiber ,kırmızı biber, kuru nane

26 Eylül 2010 Pazar

KIŞ HAZIRLIKLARI(DERİN DONRUCUYA PATLICAN KOYMAK)












Arkadaşlar kış hazırlıkları tam gaz gidiyor yorucu ama çok zevkli bir iş Allah kışada sağlıkla afiyetle yemeyi nasip eder inşallah.Patlıcanları karnıyarık için bütün ve kızartarak koydum ,ayrıca küp küp doğrayıp kızarttım türlü yada kebaplar içinde koydum.

KIŞ HAZIRLIKLARI(DERİN DONRUCUYA BAMYA KOYMAK)






Bugünde derindondurucuya bamya koydum ama bunu size nalatırken ölçü vermeyeceğim çünkü tamamen size kalmış bir durum.yani nekadar bamyanız varsa o kadar hazırlarsınız. Nasıl hazırladığıma gelince;

25 Eylül 2010 Cumartesi

KIŞ HAZIRLIKLARI(DONDURUCUYA TAZE FASULYE KOYMAK)

















Biliyorsunuz bu sene tüm meyve  ve sebzeler çok pahalı köyde annemin taze fasulyeleride bu sene çok yapmadı çabukcak kurudular yemeye bile yetmedi bu yüzden bu sene  galiba derindondurucuya taze fasulye koyamıyacağım derken cezaevinin satış noktasında pazarda 5 tl'ye satılan taze fasulyenin 3 tl'ye satıldığını keşfettim oradan hemen 2 kilo taze fasulye aldım ve derin dondurucuya koydum.Nasıl hazırladığıma gelince işte anlatıyorum..

23 Eylül 2010 Perşembe

KIŞ HAZIRLIKLARI(DOMATES SUYU HAZIRLAMA)



































Uşak Banaz' da kayınvalidemden öğrendiğim domates saklama veya domates sosu yapma yöntemini sizlerle paylaşmak istiyorum(Kusura bakmayın çünkü kapak kapama makinesinin resmi yok ama kayınvalideme gittiğimde bukez ihmal etmeyip resmini çekip sizede göstereceğim)..

KAŞARLI,SUCUKLU OMLET










































Bu tarifimi http://fatosla-lezzetli-tarifler.blogspot.com/2010/09/hobidunyam-woman-forum-tarafndan.html etkinliğine yolluyorum arkadaşıma kolaylıklar diliyorum.
Bugün size çok bilindik bir tarif, kahvaltılık bir lezzet sunmak istiyorum sucuklu kaşarlı omlet ama olurya herkes bilmeyebilir bekarlar yeni okullar açıldı evden ayrılıp üniversite hayatına başlayan gençlerimiz var evde mutfağa pek uğramamış olup şimdi iş başa düşünce'' eyvah napıcam bu omleti anneciğim nasıl yapardı acaba ''diyebilirler değilmi:)) neyse hadi baklım omletimizin tarifine:
MALZEMELER:
4 yumurta(kişi başına 1 yumurta olarak hesaplayabilirsiniz)
yarım kangal küçük küçük kesilmiş sucuk
bir su bardağı rende kaşar
zeytinyağı
tuz

22 Eylül 2010 Çarşamba

ETLİ EKŞİLİ BAMYA



 

 




































Kayınvalidemde izindeyken kayınvalidem miss gibi bamya yaptı bize bende size hem trifini hemde resimlerini yayınlamak istedim buyrun taife geçelim;

19 Eylül 2010 Pazar

PANKEK






















En sonunda bu sabah kahvaltıya yaptım pankeki uzun zamandır denemk isdeğim ama hep bir bahaneyle ertelediğim bir tarifi nihayet yaptım çokta güzel olduu tarifin ölçüleri heryerde farklı ayrıca tarif bile farklıydı bende kendimce bir karışım yaptım ve sonuç çok başarılı sizde benim gib daha fazla ertelemeden lütfen deneyin benim tarifime geçelimm
Bu tarifi  http://fatosla-lezzetli-tarifler.blogspot.com/2010/09/hobidunyam-woman-forum-tarafndan.html etkinliğine yolluyorum arkadaşıma kolaylıklar diliyorum


DOMATES SOSLU KARIŞIK KIZARTMA






Ençok sevilen yemek yada aperatif sayılabilir ama bence ana yemek sayılır çokta doyurucu olur.yazın en favori yemeklerindendir birçok evde aynı anda yapılan en çok yemektir sanırım bir önceki tarifte verdiğim sosla birlikte yapılmış bir kızartma tabağı resimde üzerine birde yoğurt gezdirdim nefis oldu
patates,biber ve patlıcan kızarmasının sos ve yoğurtla olan uyumu nefissss oluyor hadi sizde uzun zamandır yapmadınızsa hemen yapmaya başlayın afiyet olsunnn

DOMATES SOS(KIZARTMALARIN ÜZERİNE KOYMAK İÇİN)















Kızartma yaptığınızda üzerine dökmek için kolay ve lezzetli bir sos tarifi vermek istiyorum.birde bu sosu kızartma  yaptığınız yağdan bira alıpta yaparsanız kızarttığınız sebzelerin lezzetide sosa geçecektir.


MALZEMELER:
3 Adet iri salçalık domates
3-4 kaşık zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
tuz
acı biber
karabiber,kimyon
YAPILIŞI:
Domatesler rendelenir,zeytinyağı tavaya konur ,incecik doğranmış olan sarımsaklarda atılıp üzerine rendelenmiş domateslerde eklenip domatesler suyunu çekip sos kıvamına gelene kadar pişirilir ateşten indirmeye yakın tuz,karabiber,kimyon ve acı biber eklenip birkaç taşım kaynatılır ve işte nefis bir domates sos kızartmaların üzeri için hazır afiyet olsun

16 Eylül 2010 Perşembe

HAMSİLİ PİLAV


Butarifi bize sevgili miray ablam yapmıştı resimdeki şaheserde onun evinde çekildi çok sevsemde ben henüz evimde tek başına yapmış değilim ama çok lezzetli ve şık bir sunumu var mutlaka denemelisiniz buyrun taife geçelim

ELMALI TOPLAR
















Arkadaşlar size çok hafif hatta diyet sayılabilecek , çok lezzetli ve çok şık bir meyveli tat sunmak istiyorum ben bunu yaptığımda çok rağbet gördü arkadaşlarım tarafından sizede günlerinizde ve davetlerinizde yapmanızı öneririm üstelik bir gün önceden yapıp dolapta bekletme şansınızda var o yüzden bu tarifi mutlaka not edin hadi tarifimize geçelim....

RENKLİ PATATES SALATASI



















Bugün sizlere çaylarda günlerde ve özel davet lerde sunabileceğiniz çok lezzetli ve şık bir salata tarifi vermek istiyorum üstelik çokta kolay bir tarif buyrun tarife geçelim

ÇARŞAF BÖREĞİ



















Benim gibi yufka açmayı bilmeyenlere yada bu tadı sevenler için güzel bir tarif butarifi mayasızda yapabilirsiniz o zamanda kıyır kıyır bir böreğiniz olur mayalı olan biraz daha kabarık poğaçamsı olutyor tercih sizin yapılış aynı sadece mayayı çıkarmanız lazım tariften hadi bakalım tarife; 

14 Eylül 2010 Salı

TAZE İNCİR TATLISI






























Tamda zamanında aslında artık bitmeye yüz tutmuşken taze incir tatlısı denedim ve neffisss bir tatlı oldu incirler bitmeden mutlaka deneyin şiddetle tavsiye ederim arkadaşlar buyrun malzemelere ve tarife geçelim;

12 Eylül 2010 Pazar

KAVUN TABAĞINDA DONDURMA




Kavundan tabak yapmak için yuvarlak küçük bir kavunu ortasından bıçakla zigzaglar yaparak kesin ve ikiye kesin içini boşaltıp temizleyinve içine arzunuza göre dondurma doldurup ikram edebilirsiniz üzerine çeşitli soslarda yapabilirsiniz çok şık bir sunum oluyor aslında bunu yapalı çok oldu ama ancak yayınlamak kısmet oldu

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE




Zeytinyağlı taze fasulye en sevdiğim yemeklerdendir eminim benim gibi sevenide çoktur.herkes kendince yapıyor bu yemeği buda benim yaptığım zeytinyağlı fasulye tarifi buyrun;

11 Eylül 2010 Cumartesi

TENCERE KEKİ(FİNCAN KEK)
























































Evet arkadaşlar birçok yemek bloğu ve sitesinde gördüğüm keki bende denedim nihayet,iyikide denemişim sonuç süper oldu .Ayrıca çokta zekice bir buluş mesela düşünüki misafir gelecek fırın bozuldu,yada fırın börek ve poğaçayla dolu bunlarıda ocakta pişirin çok süper bir fikir kimin aklına geldiyse aklına sağlık ben aşağıdaki ölçüyü ikiye katlayıp yaptım 13 tane kekim oldu hadi bakalım tarife geçelimm.