*2 adet yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*yarım su bardağı sıvıyağ
*yarım su bardağı portakal suyu
*4 yemek kaşığı kakao
*1 paket kabartmatozu
*1 paket vanilya
*2 su bardağı un (kıvamına göre çoğaltılabilir)
üzeri için; 2 adet metro çikolata(ben mısır patlaklı çikolata koydum)
yapılışı
*yumurta ve şeker iyice çırpılır sonra sırasıyla sıvıyağ, portakal suyu, kakao, un, kabartmatozu, vanilya eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
*tatlı kaşığı yardımıyla mini kalıplara eşit miktarda paylaştırılır.
*ince doğranmış metro, keklerin üzerine hafifce bastırılır.
*160 c ısıtılmış fırında 40 dk. kadar pişirilir. (kürdan testi yapılmaz çünkü çikolata kekin içini yumuşatıyor)
Şifa Olsun!
6 yorum:
OOO!!
FOARTE BUN
FELICITARI
CU MULT DRAG
MARI
NOAPTE BUNA
teşekkür ederim mari hoş geldin
canım ellerine sağlık nefis görünüyor
Milföylü lezzetler etkinliği için o güzel tariflerinizle bloguma bekliyorum sevgiler
canım çok güzel olmuş eline emeğine sağlık bu kalıplardan bendede var ama kullanmadım kek yapışır diyekağıtlar çok güzel bir fikir çok teşekkürler afiyet şifa olsun inşallah
teşekkür ederim arkadaşım bunları alalı o kadar çok yıl olduki ben bunlar var diye diğer kalıptan hiç almadım kağıt koyup içlerine keklerimi yapıyorum
Ellerinize sağlık çok nefis görünüyorlar
Yorum Gönder