4 Ekim 2010 Pazartesi

EKMEK MAKİNASINDA KEK(KAKAOLU KEK)




Benim ortalama 2 senedir moulinex xxl ekmek makinem var arkadaşlar ve mutfakta benim hamurişlerimi çok kolaylaştırıyor.Ekmeği mayalarken mayalanma sürecinde hamuru iyi sarıp sarmalamazsanız iyi kabarmıyor süre uzuyor o yüzden mayalı hamurdan mümkün olduğunca kaçınıyordum ama makinemi alınca mayalı hamurdan korkmuyorum artık:)Ama ekmek ve hamur dışında pek denemede bulunmadım ama dün arkadaşlarımız gelecek diye kek yapayım dedim dedim ama ne yapsam diye aranırken ekmek makinesinde kek tarifi aradım buldum malzemeyi makineye koydum 1saat20 dakika lık kek programını ayarlayıp işime döndüm arada meraktan göz attım tabiki:) sonuç nefis bir kek oldu sadece çıkarmak için acele edince ikiye bölündü ama olsun tat nefis oldu üzerinede çikolata sos yaptım hımmm hadi bakalım neler yapmışım;




MALZEMELER
2 adet yumurta
1,5 su bardagı toz şeker

 3 su bardagı un
 1,5 su bardagı süt
3/4 su bardagı sıvı yağ
 3 yemek kaşığı kakao
1 paket şekerli vanilin
1 çay kaşığı instant maya
1 paket hamur kabartma tozu
1 adet portakal kabugu rendesi

YAPILIŞI    
       Sırası ile ekmek manikasının haznesine; süt, yumurta, sıvı yağ, seker, vanilya, kakao, un, portakal kabugu rendesini yerleştirin. Son olarak unun ortasına bir çukur açın kabartma tozu ve instant mayayı ekleyin. Ekmek makinanızı kek pişirme programına ayarlayın. Kekiniz pişince hazneyi makinadan çıkartın, soğumasını bekledikten sonra keki kalıptan çıkartın. İsteğinize göre çikolata sosu,hindistancevizi dökerek servis yapın.   
       Bu tarifi http://www.mutfaksirlari.com/ dan aldım ama ufak tefek değişiklikler yaptım.Mesela bana kıvamına bakarak un miktarı az geldi un miktarını arttırdım, kabarmama ihtimaline karşı kabartma tozuna ilaveten instant mayada ekledim sonuç olarak nefis brovni tadında bir kek elde ettim.Eğer ekmek makinanız var ise mutlaka bu tarifi deneyin sonuç tarafımca onaylanmıştır .

1 yorum:

Bayram Kombesi dedi ki...

oohh ne pratik, ellerine saglik.