30 Ekim 2010 Cumartesi

ARNAVUT CİĞERİ


Uzun zamandır yapmadığım  arnavut ciğeri yaptım bugün çokta güzel oldu özlemişiz gerçi çocuklar biraz burun kıvırdı ama genede yediler çünkü sakatat pek sevmezler.Sadece bu kez pişirmeden önce ciğeri 15-20 dakika kadar sütte beklettim ,biyerlerde böyle daha yumuşak olduğunu okumuştum,doğruymuş daha yumuşak ve lezzetli bir arnavut ciğeri oldu.Tarifini anlatayım olur ki bilmeyen vardır bir faydamız olsun değilmi:))

EV YAPIMI PİZZA

Hafta sonu için güzel ve pratik bir tarif vermek istiyorum bu gün .Sabah erken kalkıp kahvaltıya yetiştirebilirsiniz, belkide akşam gelecek misafirleriniz için yapmak istersiniz işte tarife geçiyorum
 Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket maya(instant maya)
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için:

26 Ekim 2010 Salı

KOLAY REVANİ


MALZEMELER:
  • 2 YUMURTA
  • 1 SU BARDAI YOĞURT
  • 1 SU BARDAĞI ŞEKER
  • 1,5 SU BARDAĞI UN
  • 1,5 SU BARDAĞI İRMİK
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU
  • ŞERBETİ:
  • 3 SU BARDAĞI SU
  • 3 SU BARDAĞI ŞEKER
  • 1/4 LİMON SUYU

25 Ekim 2010 Pazartesi

KEŞKEK (TAVUK ETLİ)

EVETT ARKADAŞLAR BUDA BENİM İÇİN BİR İLK HEP YEDİĞİM AMA EVDE HİÇ YAPMADIĞIM BİR LEZZETİ DENEDİM    KEŞKEK .......ÇANAKKALEDE BAZI KÖYLERDE DÜĞÜN YEMEĞİ OLARAK YAPILIR BENİM KENDİ KÖYÜMDE YAPILMAZ BEN KEŞKEĞİ İLK GÖREV YERİM OLAN UŞAK'TA YEMİŞTİM SONRADAN ÖĞRENDİMKİ ÇANAKKALE'DEDE BAZI İLÇELERDE VE KÖYLERDE YAPILIYORMUŞ VE BENDE BU LEZZETİ ÇOK SEVDİM.AMA HİÇ EVDE YAPMAYI DENEMEİŞTİM VEE BUGÜN DENEDİM VALLA NE YALAN SÖYLEYEYİM NEFİS OLDU NEYSE BU KADAR LAKIRTIDAN SONRA TARİFE GEÇEYİM ARTIK :)
MALZEMELER:
  • YARIM KG AŞURELİK BUĞDAY
  • 4 TANE TAVUK KALÇASIZ BUT
  • ÜZERİ İÇİN TEREYAĞ,PULBİBER,SALÇA
BUĞDAYI GÜZELCE YIKAYIP 2 SAAT KADAR SICAK SUDA ŞİŞİRDİM .TAVUKLARIM HAŞLANMIŞ OLARAK DOLAPTA HAZIRDI SİZİN DEĞİLSE BUĞDAY ŞİŞERKEN TAVUKLARI HAŞLAYABİLİRSİNİZ.ŞİŞEN BUĞDAYI DÜDÜKLÜYE TAVUKLARLA BERABER KOYUN ÜZERİNE 3 PARMAK ÇIKACAK KADAR SU KOYUN VE DÜDÜKLÜYÜ KAPATIP 30-40 DAKİKA PİŞİRİN .
DÜDÜKLÜDE PİŞEN KEŞKEĞİ AÇIN VE BLENDIRDAN GEÇİRİP ÖZLEŞMESİNİ SAĞLAYIN(GÖZÜNÜ SEVEYİM TEKNOLOJİNİN:))))BLENDRINIZ YOKSA TAHTA KAŞIKLA DKARIŞTIRA KARIŞTIRA ÖZLEŞTİRİN.YETERİNCE ÖZLEŞEN KEŞEKEĞİN TUZUNU EKLEYİN BEN ÇOK AZDA KİMYON EKLEDİM GÜZEL OLUYOR SONRA SERVİS KABINA KEŞKEĞİNİZİ ALIN VE ÜZERİNE ERİMİŞ SALÇALI VE PULBİBERLİ  TEREYAĞINI DÖKÜN   HIMMM NEFİS KOKULAR EŞİLĞİNDE AFİYET OLSUN  YANINA TURŞU AYRAN ÇOK HARİKA OLUYOR
HADİ DURMAYIN SİZDE DENEYİN ÇOCUKLARIMIZDA GELENEKSEL TATLARIMIZI UNUTMASIN YADA ÖĞRENSİN .......................

24 Ekim 2010 Pazar

KAKAOLU CUP KEK



malzemeler (28 adet mini kek)
*2 adet yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*yarım su bardağı sıvıyağ
*yarım su bardağı portakal suyu
*4 yemek kaşığı kakao
*1 paket kabartmatozu
*1 paket vanilya
*2 su bardağı un (kıvamına göre çoğaltılabilir)
üzeri için; 2 adet metro çikolata(ben mısır patlaklı çikolata koydum)
yapılışı
*yumurta ve şeker iyice çırpılır sonra sırasıyla sıvıyağ, portakal suyu, kakao, un, kabartmatozu, vanilya eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
*tatlı kaşığı yardımıyla mini kalıplara eşit miktarda paylaştırılır.
*ince doğranmış metro, keklerin üzerine hafifce bastırılır.
*160 c ısıtılmış fırında 40 dk. kadar pişirilir. (kürdan testi yapılmaz çünkü çikolata kekin içini yumuşatıyor)

Şifa Olsun!

23 Ekim 2010 Cumartesi

BLOG ÖDÜLÜM VAARRRRR..........


Sevgili arkadaşım http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/(sevgili gülcan arkadaşım) ki kendisi benim şu sanal dünyaya adımımı attığım andaki ilk arkadaşlarındandır ve aynı zamanda hemşerimdir,o yüzden bende yeri çok ayrıdır.Bana bloğumun şekillendirilmesindede çok yardım etmiştir.Çok yardımsever bir arkadaşımdır.Bana bu güzel ödülü layık görmüş:)
Kendisine çok teşekkür ediyorum(beni hiç unutmadığı için,hep destek olduğu için)Çanakkale'den karşıyakadaki Gelibolu'ya kucak dolusu selam ve sevgilerimi yolluyorum......
Ayrıca sevgili arkadaşım gülomda http://www.guloannemutfakta.blogspot.com/ beni ödüle layık görmüş onada çokkk teşekkür ediyorum ve şimdi kurallara geçiyorum
Ödülün kuralı gereği;
* Ödülü kabul edin, ödülü verene bloğunuzda bağlantı kurun.
* Ödülünüzü 15 blogcu arkadaşınız ile paylaşın. Genel bırakmayın.
* Seçtiğiniz 15 blog arkadaşınızla iletişim kurun,seçilmiş olduklarını bildirin
Ben tüm blog arkadaşlarımı bu güzel ödüle layık görüyorum ama 15 arkadaşımı yazmam gerektiği için diğer arkadaşlarımdan özür dileyerek link veriyorum haydi arkadaşlar buyurun gelin ödülünüzü alıp bloğunuza götürün:)))
  1. http://kizilciksurubu.blogspot.com/
  2. http://lezzetedairnevarsa.blogspot.com/
  3. http://birdemliksohbet.blogspot.com/
  4. http://uyar-dan.blogspot.com/
  5. http://birdilimbirtutam.blogspot.com/
  6. http://mandalincikmazi.blogspot.com/
  7. http://yemekcininmekani.blogspot.com/
  8. http://bayramkombesi.blogspot.com/
  9. http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/
  10. http://fuatgencal.blogspot.com/
  11. http://fatosla-lezzetli-tarifler.blogspot.com/
  12. http://sadeceyemek.blogspot.com/
  13. http://www.mintininmutfagi.blogspot.com/
  14. http://naliya.blogcu.com/
  15. http://maria-crizantema.blogspot.com/

20 Ekim 2010 Çarşamba

TERBİYELİ EKŞİLİ SULU KÖFTE

  • MALZEMELER:
  • 300 gr kıyma
  • yarım çay bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı köftelik ince bulgur
  • 1 yumurta
  • karabiber
  • kimyon
  • tuz
  • kuru nane
  • un(köfteleri una bulamak için)
  • TERBİYE
  • 3 Çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1yumurta
  • yarım limonun suyu

19 Ekim 2010 Salı

KESTANE KEBAP

Arkadaşlar nostalji başlamışken çocukluk hatıralarımdan bir lezzet daha hemdee %100 doğal babam köyde ormandan toplamış bu güzelim kestaneleri ve bize yollamış.Canım babacığım Rabbim seni ve annemi korusun size kötü gün göstermesin.Çocukken kestaneleri maşınganın(kuzine) üzerine dizip sabırsızlıkla pişmesini beklerdik kabuğu açılanı kapışırdık :)))
Bizde soba tadında olmasada fırının ızgarasında kestanelerimizi pişirip yedik tadları nefisti.

BEZE(İÇİBOŞ)



Merhaba arkadaşlar kısa bir tembellik döneminden sonra çocukluğumdan bir lezzetle size döndüm.Benim çocukluğumda babam ilçeye pazara gidince bazen bize içiboş(beze)alır gelirdi.Ama ne özel bir tattı bizim için şimdi size anlatamam .Ben yerken yavaş yavaş yerdim abim çabucak yerdi sonra benim içiboşlarıma sulanırdı bende bucak bucak kaçardım:)))Allahım ne günlerdi bir simit,bir beze bizi nekadar mutlu ederdi yoktu çünkü paran olsada bulamazdın zaten( ki paramızda yoktu).Ama çokta mutluyduk salça sürülmüş bir dilim ekmeği sokağa çıkıp yemek ne güzeldi............
       Neyse bu kadarcık nostalji yeter değilmi ben geçen gün bloglarda gezinirken mantar bezeler gördüm çok hoşuma gitti ve heen yapmaya giriştim ama kar haline gelen yumurtalara şekeri ekledikçe söndü ama pes etmedim bende o haliyle pişirdim tabiki katılaşmadığı için mantarların saplarınınşeklini veremedim bende normal kurabiye şeklinde tepsiye sıkıp pişirdim çıkarıncada aralarına nutella sürüp birbirine yapıştırdım ve çok lezzetli bezelerim oldu mutlaka deneyin nefis bir tat hadi bakalım tarifi nasılmış

13 Ekim 2010 Çarşamba

IZGARA TAVUK ŞİŞ






Geçen akşam tavuk şiş çekti canımız hemen hazırladım dolaba attım tavuklar marine olurken pilavı pişirdim pilav demini alırkende şişleri hazırlayıp pişirdim ve nefis bir tavuk ziyafeti çektik kendimize sizde üşenmeyip deneyin mutlaka benim çocuklarım tavuk yemeğini pek yemezler ama şiş yapınca bayıla bayıla yiyorlar......

7 Ekim 2010 Perşembe

ZENCEFİLLİ-TARÇINLI KURABİYE







MALZEMELER
1 çay bardağı sıvıyağ
50 gr margarin (oda ısısnda)
2 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı zencefil
2 yumurta
4 kahve fincanı pudra şekeri
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
aldığı kadar un(3 su bardağı yeterli oluyor)

FIRINDA PALAMUT






Arkadaşlar tamda palamut zamanındayız palamut güzel ama biraz lezzetlendirilmesi gereken bir balık bence çünkü hamsi yada istavrit gibi bir tavayla olmuyor.

KASE KÖFTE(HASANPAŞA KÖFTESİ)













MALZEMELER:
  1. köfte malzemeleri:
    • 300-400 gr kıyma
    • 1 baş kuru soğan
    • 1 yumurta
    • 2 dilim bayat ekmek içi
    • 2 çorba kaşığı süt(köftenizi daha yumuşak yapar)
    • tuz
    • karabiber
    • taze nane
  2. püre malzemeleri:
    • 5-6 patates
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • yarım su bardağı süt
    • tuz
  3. salçalı su
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 1 su bardağı su
  4. üzeri için rendelemiş kaşar
Ben dün köfte yapmaya karar vermiştim ama son anada kuru köfte fikrimi değiştirip kase köfte yapmaya karar verdim hemde geç yemek yeme pahasına ''öfff anneee çok acıktım daha hazır değilmii  ''gibi sızlanmalara kulak tıkayıp yemeğimi tamamladım ama değdi o yüzlerindeki beğeni ve ''hımmm ''sesleri benide mest etti:))Temelde bu köfte tarifi hasanpaşa köftesi gibi ama kaseleri daha büyük kaşar rendesi var falan herneyse bu köfte tam manasıyla hasanpaşa köftesi  değil .yani çakma hasanpaşamı ozaman bu köfte:)) neyse hadi bakalım tarife geçelim .Tarifteki ölçülerle 7-8 adet kase köfte çıkıyor bir kişye 2 adet yetiyor ona göre hesap yapabilirsiniz ayrıca davetler için şık,sunumu kolay bir köfte .