19 Aralık 2010 Pazar

ETLİ PIRASA DOLMASI

Bu yemek benim kayınvalidemden öğrendiğim ve sadece onda yediğim bir lezzet eşiminde yediği tek pırasa yemeği şekli:))Kayınvalidemler dün bize geldiler ve bugün kendi bahçesinden getirdiği pırasaları doldurduk bende sizin için resimledim ve tarifini yazdım gerçekten güzel ama meşakkatli bir yemek ama sonuç harika üşenmeyip deneyin derim....................................

MALZEMELER:
1 kilo çok kalın pırasa
3oo gr orta yağlı kıyma
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı ince bulgur
2 çorba kaşığı biber salçası
1 yumurta
karabiber,tuz,
YAPILIŞI:
Pırasalar yıkanıp temizlenir,4 parmak genişliğinde kesilir ve kaynar suda haşlanır ama dikkat edin fazla haşlarsanız erir saramazsınız.
diğer tüm malzemeleri karıştırıp güzel bir iç harcı hazırlayın.Harçta niye yumurta var diyorsanız harç dağılıp pırasanın içinden çıkmasın harç birbirine yapışsın diye kullanıyoruz.
Haşlanan pırasaları yaprak yaprak ayırıp her yaprağın içine harç koyup sarıyoruz.Tencereye dizip salçalı su yapıp kısık ateşte yavaş yavaş harç pişene kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

6 yorum:

Güloanne mutfakta dedi ki...

canısı ellerine ve emeğine sağlık nefis görünüyor ben hiç yapmadım ev halkı pırası sevmez ama tadını merak ettim şimdi sevgiler

maria dedi ki...

FOARTE BUNA MANCARE
FELICITARI

MARI

MUKOOO!!SUNT BOLNAVA GRIPA
VINO CU INJECTII
!!!

Unknown dedi ki...

İlk kez duyuyorum ve görüyorum canım. Ama ne kadar zahmetli o öyle. Ellerinize sağlık ben her ne kadar pırasayı çok sevsemde hiç kalkışmayayım bu işe:)

anneanneninemekleri dedi ki...

Çok güzel olmuş ellerine sağlık,hele de bahçeden toplanmışki çok lezzetlidir.

özlem dedi ki...

canım tarifini aldım katılımın için çok teşekkürler. iyiki varsınız beni yalnız bırakmadınız. çok teşekkürler.

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar, harika bir tarif olmus Etli Pirasa Dolmasi. Senin ve kayinvalidenin ellerinize saglik, sevgiler...