23 Aralık 2010 Perşembe

GERÇEK GÖZLEME (ELDE AÇMA HAMURLA)


Gene kayınvalidemin marifetlerinden bir lezzet bugün evde gözleme partisi yaptık kayınvalidem hamurları açtı ben kapatıp pişirdim evdeki beylerde mideye indirdi; malum evde erkek nüfusu çok:))))
Neden gerçek gözleme yazdın derseniz eee bu enim hazır yufkadan yaptıklarım gibi değil hamuru tutuldu yufkası evde açıldı iç harcı evde hazırlandı eee bu kadar zahmet edince gerçeği olur değilmi:))))
Gelelim tarife
MALZEMELER:
Hamur için:
un,su,tuz
Un,tuz ve su ile özlü bir hamur yoğuruyorsunuz.Hamur çok sert olmasın yoksa açmakta zorlanırsınız.
İç harç:
1 kg pırasa ince ince doğranarak az miktarda sıvıyağ konmuş tavada kavurun pırasalar ölünce ateşten alıp isteğinize bağlı olarak baharatlarını ekleyin ben tuz,karabiber,kimyon,pulbiber,az miktarda tozşeker,toz kırmızıbiber kullandım.
Birde ıspanaklı harç hazırladım.Ispanağı temizleyip yıkayıp ince ince doğradım.Üzerine 3-4 kaşık sıvıyağ,tuz,karabiber,kimyon ekleyerek elle ovarak ıspanakları öldürdüm,içinede dolaptaki az miktardaki lor peynirinide ekledim. Harçlar hazırrr

Hamurumuzda hazır olduğuna göre hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp un yardımıyla serviz tabağı büyüklüğünde hamurlar açın.Açtığınız hamurun yarısına harcı ince bir şekilde yayıp kalan yarısını harcın üzerine kapatın ve teflon bir tavada yağsız olarak pişirin.
Biz epeyce bir gözleme yaptık yanınada bir demlik çay demledik veeee gerisi malum......:)))))))))
Hadi sizede kolay gelsin afiyet olsun

2 yorum:

sevgişişman dedi ki...

muhteşem ellerinize sağlık bende yeni açtığım kafemde yaptım müşterilerim yerken cevap vermekte bile zorlandılar bizi rahat bırak dediler:)işte bu gerçeğin ta kendisi gerçekleşen tüm hayaller kadar güzediellerinize sağlık kayın validelerden öğrencek çok şeyimiz var teşekkürler

Adsız dedi ki...

bende simd deneyecegim, hazir yufkadan istesemde yapamam yurtdisindayim ve burda yok:(( is basa dusuyor yani. tabi onunda lezzeti ayri muhakkak fotograflar cook lezzetli gorunuyor , ellerinize saglik:)