7 Aralık 2010 Salı

SUCUKLU KURUFASULYE


Selam arkadaşlar bugün uzun süredir yapmadığım sucuklu kurufasulye pişirdim,hımmm mis gibi oldu özlemişiz.Bakalım nasıl yapmışım?
Bu arada bu tarifimi http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/a et yemekleri etkinliğine yolluyorum.
  • MALZEMELER:
2 Su Bardağı Kuru Fasulye2 Baş Kuru Soğan (Orta Boy)1 Parmak Kadar Sucuk(bir kangalın  3 te 1 i kadar)2 Yemek Kaşığı Salça1 Çay Bardağı Sıvı YağTuz 
HAZIRLANIŞI:
  • Kuru Fasulyeleri bir akşam önce yıkayıp, üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suyla ıslatın. (Eğer akşamdan ıslatmadıysanız fasulye pişirmeye karar verdiğinizde sıcak su ile ıslayıp 1-2 saat kadar bekletin.)
  • Fasulyelerin suyunu süzüp tencereye alın ve tekrar üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ekleyip fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.(Suyu az gelirse bir miktar daha su ilave edin.) 
  • Fasulyeler piştiğinde suyunu süzüp, kenara alın.
  • Sıvı yağı yemeği pişireceğiniz tencereye alın. Soğanları yemeklik doğrayıp tencereye ilave edip, kavurun.
  • Soğanlar pembeleşmeye başladığında salçayı da ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Sucuğu soyup ince ince dilimleyin ve yarım ay şeklinde doğrayın. Sonrasında sucukları da ilave edip, karıştırarak biraz kavurup, fasulyeleri tencereye alın. Suyunu ve tuzunu da ekleyip 30 – 35 dakika daha pişirin. (Sürenin sonunda mutlaka kontrol edin, fasulyeler tam pişmediyse bir süre daha kısık ateşte pişirin.)
  • Afiyet bal şeker olsun

5 yorum:

maria dedi ki...

Mancarea de fasole este buna si consistenta.
Este foarte gustoasa.

mari


Ce mai faci Muko?? Trimit fericire si flori.

Fuat Gencal dedi ki...

Hayırlı günler, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılar.

muko dedi ki...

teşekkürler fuat bey çok naziksiniz

anneanneninemekleri dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel olmuş.sevgiler

yemekbiraşk dedi ki...

mukocum eline sağlık pastırmalısınıda severim ben:)
sevgiler canım