12 Aralık 2010 Pazar

SOSLU BONFİLE


Selam arkadaşlar ve sevgili yemekseverler:)Dün öğlen saatlerinde 2 gün önce siparişini verdiğimiz derindondurucum geldi çokkk mutluyum ne zamandır buzdolabının dondurucusu yetmiyor diye şikayet edip duruyordum perşembe günü gidip ''Uğur derindondurucu'''yu aldık inşallah pişman olmam bu markayı almaktan şuanda en ekonomik elektrik tüketiminin onlarda olduğunu iddia ediyorlar.
Evdeki tüm bu kargaşa sebebiyle öğlende çıkardığım bonfile etlerimi marine etmeyi unutmuşum.Etlerde marine edilmeyince sert olacak ben genede geç falan marie ettim onlar marine olurken tarhana çorbamı ve havuçlu,nohutlu pilavımı hazırladım.Bu esnada etlerde 1-1,5 saat kadar marine oldu pişincede gayet lezzetli oldu hadi artık tarife geçeyim
MALZEMELER:
Kişi sayısına yetecek kadar bonfile et
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 Kaşık biber salçası
Marine için:
1 kaşık biber salçası
yarım su bardağı süt
tuz
kekik,pulbiber,karabiber,kimyon
1 adet rendelenmiş kurusoğan
3 diş sarımsak
yarım çay bardağı zeytinyağı
Verilen malzemeleri karıştırıp sos hazırlayın ve etleri bu sos içinde mümkünse 1 gece buzdolabında bekletin(daha yumuşak etleriniz olacak).
HAZIRLANIŞI:
Tavaya az miktarda sıvıyağ koyun ve yağ kızınca etleri yüksek ısıda iki tarafında kızarana kadar pişirin bu arada etleriniz önce sulanacak sonra suyunu çekecektir suyunu çekince 1 kaşık salçayı yada 2 adet ince doğranmış domatesi etlerin üzerine ekleyin ve etlerinizin miktarına göre etlerin hizasına kadar sıcak su ekleyip etleriniz yumuşayana kadar ağzı kapalı olarak pişirin.Ortalama 1 saat.
Yanına pirin pilavı yeşil salata öndende mis gibi bir tarhana çorbasıyla nefis bir menü.
AFİYET OLSUN

1 yorum:

PaSaSofraM dedi ki...

yemede yaninda yat:)ellerine saglik arkadasim cok güzel olmus