13 Kasım 2011 Pazar

ISPANAKLI KİŞ



Blog açtığımdan buyana pekçok kiş tarifi gördüm bloglarda.Hepsi de farklı ölçüler veriyordu.Bende ortaya karışık  kendimce bir tarif oluşturdum.Ayrıca bu ilk kiş denemem.Ama evdekilerden tam not aldım:))
Ayrıca bu tarfimi http://yasamladans.blogspot.com/ un ev sahipliğini yaptığı ''caykahve-bahane-etkinligi''ne yolluyorum.



MALZEMELER:
Hamur malzemeleri:
125 gr margarin (tereyağda olabilir)
1 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
3 kaşık soğuk su
2 su bardağı un
1 pak.kabartma tozu
tuz
İç malzemesi:
300 gr ıspanak
1 su bardağı beyaz peynir rendesi
1 soğan
karabiber
Beşamel sos:
2 çorba kaşığı un
50 gr margarin
2 su bardağı süt
tuz
muskat rendesi
Beşamel sosun yapılışı
1.    Tereyağı(margarini) ve unu tencereye koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun (olunca mis gibi kokacaktır).
2.    Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da çırparak karıştırın (topaklanma olursa blendır kullanabilirsiniz)
3.    Muhallebi kıvamına gelince muskat rendeleyin yarım( çay kaşığı kadar),tuzunu ekleyip ocaktan alın.

YAPILIŞI:
Yumusak margarin küp küp kesilir, tuz, un ve su eklenir, hamur elde edilir. Strece sarilip buzdolabinda yarim saat bekletilir.

20-22 cm'lik kis kalibi yaglanir. Hamur kaliptan buyuk olacak sekilde acilir, kaliba yerlestirilir. Catalla birkac yerinden kabarmamasi icin delinir. Gene kabarmamasi icin ustune aluminyum folyo, onun ustune de bir avuç kadar kurufasulye koyulur. 180 derecede 10 dakika ön pişirme yapılır.

Sogan az yagda kavrulur, ıspanaklar eklenir. Suyunu cekene kadar pisirilir. tuz,karabiber eklenir. Hamurun ustune duzgunce yerlestilir, ustune peynir rendesi serpilir. En uste beşamel sos dökülüp heryerine yayılıp ıspanaklar kapatılır. İstenirse biraz da kasar rendesi en uste serpilir, renginin guzel olmasi icin. Gene 180 derecede ustu iyice kizarana kadar pisilirilir. Afiyet olsun.

2 yorum:

Tontirik Tarifler dedi ki...

MERHABALAR,2 TARİFİNİZİ DE KEYİFLE PAYLAŞTIM..KATILIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER..

http://yasamladans.blogspot.com/2011/11/caykahve-bahane-etkinligi-baslyoooorrr.html

gelibolu17 dedi ki...

merhaba canım,kiş neymiş hiç bilmiyorum ama denemek isterim senin tarifini,yada beni yorma sen yap ben yemeye geleyim :)
ellerine sağlık,sevgielr,selamlar olsun karşı kıyıya :)