MALZEMELER:
- yarım paket fırın makarna
- 6 su bardağı su ( makarnayı haşlamak için)
- 1 su bardağı peynir rendesi
- sıvı yağ
- yarım demet maydanoz.
- tuz,
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- 2 yemek kaşığı margarin
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- tuz,karabiber,muskat
- Makarnaları su ile 10-12 dak. haşlayıp,süzün. Hemen içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ katın ve yapışmaması için karıştırın.
- Ayrı bir kapta peyniri,maydonozu karıştırın
- Bu harcı makarnalara karıştırın.
- Kare bir borcamı tepsiyi margarin ile yağlayıp peynirli makarnayı tepsiye dökün
- Üzerine beşamel sos döküp makarnalara hafifçe yedirin makarnaların üzerini beşamel sosla kapatın.
- üzerine kaşar peyniri rendesini serpin.
- Önceden ısıtılmış fırında üzeri güzelce kızarana kadar fırınlayın
2 yorum:
Ohh afiyet, sifa olsun, ellerinize saglik.. Münster`den güzel Canakkale`ye sevgilerimle,
çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
en fovori yemeğim makarnadır
Yorum Gönder