İlk defa kendim hamur açtım ve börek yaptım,gerçi çok uzun sürdü ama olsun yaptım işte:))boş bir haftasonu günümde saat 3 te başladım akşam yemeğine pişmiş olarak yetişti:))2 saatte açtım ve yaptım resimde gördüğünüz bir tepsi böreği.Tarif derseniz yok çünkü ölçüsüz olarak ki ben ölçüsüz pek çalışmam ama annemden gördüğüm kadarıyla yaptım.
Un,tuz,su,yarım paket kabartma tozu ,2 kaşık kadar sıvıyağ ve 1 kaşık sirke ekledim hamuruna,hamuru yoğurup bezelere böldüm yarım saat kadar dinlenirken ıspanaklı ve peynirli iç hazırladım gerisi bildiğiniz gibi açtım gül böreği gibi katladım üzerine yumurta sarısı,yağ ,susam ,çörekotu doğru fırına.kızarıncada aldım fırından.
Kendim yaptım diyemi nedir çok güzel olmuştu:))))
6 yorum:
ellerine sağlık nefis olmuş börekler.
ooo nefis görünüyor uğraştırıcı ama el yapımının tadı da bi başka ellerinize sağlık afiyetler olsun
ablacigim masallah döktürmüssün.ben senden soganli pidenin tarifini istemistim ama cevap yazmadin olur yada olmaz diye eger mümkünse tarifi versen bende arkadaslarima yapardim.insan bazen sasiriyor ne yapsam diye
cok guzel GUL BOREK
MARI
(FOTOGRAFII CU CREMA___LUTFEN)
sevgili menekşe arkadaşımın annesinden tam ölçülü tarifini alınca mutlaka yazıcam kusura bakma cevap yazamdığım için sevgilerimle
sevgili Mari sanada çok teşekkür ederim
xcelis tatlım sanada teşekkür ederim
Özlemcim sanada teşekkür ederim.
COK GUZEL SABLON BLOG
MARI
Yorum Gönder