25 Kasım 2011 Cuma

FIRINDA MAKARNA

MALZEMELER:
  • yarım paket fırın makarna
  • 6 su bardağı su ( makarnayı haşlamak için)
  • 1 su bardağı peynir rendesi
  • sıvı yağ
  • yarım demet maydanoz.
  • tuz,
Üzerine:
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Beşamel sos için:
       2 yemek kaşığı margarin
       2 yemek kaşığı un
       2 su bardağı süt
       tuz,karabiber,muskat


  1. Makarnaları su ile 10-12 dak. haşlayıp,süzün. Hemen içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ katın ve yapışmaması için karıştırın.
  2. Ayrı bir kapta peyniri,maydonozu karıştırın
  3. Bu harcı makarnalara karıştırın.
  4. Kare bir borcamı tepsiyi margarin ile yağlayıp peynirli makarnayı tepsiye dökün
  5.  Üzerine beşamel sos döküp makarnalara hafifçe yedirin makarnaların üzerini beşamel sosla kapatın.
  6. üzerine kaşar peyniri rendesini serpin.
  7. Önceden ısıtılmış fırında üzeri güzelce kızarana kadar fırınlayın
YAPILIŞI:

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Ohh afiyet, sifa olsun, ellerinize saglik.. Münster`den güzel Canakkale`ye sevgilerimle,

Unknown dedi ki...

çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
en fovori yemeğim makarnadır