9 Eylül 2011 Cuma

KARNIYARIK

Eskiden çok daha sık yapardım ama yağlı olduğu için ve çok uğraştırıcı geldiği için bu yaz sadece bir kez yaptım karnıyarığı.Aslında çokta severim ama artık pek sık yapmamalıyım sanırım, malum yaş gidiyor:))))
MALZEMELER:
5 adet patlıcan.
250 gr kıyma.
2 tane soğan.
1 tane sivri biber.
2 adet domates.
Biraz taze maydanoz.
tuz,karabiber,kimyon
1 kasik salca ve isteğe göre su.
YAPILIŞI:
Patlıcanlarımızı ,alacalı soyuyoruz.Tuzlu suda 15 dakika kadar bekletip acılarını çıkarıyoruz.Tuzlu sudan çıkarıp duruluyoruz ve iyice kuruluyoruz.Kızgın yagda kızartıp,fırın tepsisine alıyoruz.Diğer tarafta soğanları ,biberi,kıymayı ve domatesleriyle beraber kavuruyoruz.En son maydanoz,tuz ve baharatlarını atıyoruz.Kızarttıgımız patlıcanlların karnını yarıyoruz,ve içlerine kıymamızı dolduruyoruz.2 kasik salcayi 1 bardak suda eritip tepsiye döküyoruz, patlıcanların üzerini biber ve domates dilimleriyle süsleyebilirsiniz.Ve fırına atıp,suyunu çekesiye kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun..

2 yorum:

Limon çiçekleri dedi ki...

Harika,sıcacık,doğal bir blogunuz var.Tanıştığımıza memnun oldum..

tatlilar gülcandan dedi ki...

canim hayirli aksamlar afiyetler olsun öptüm.