10 Eylül 2011 Cumartesi

TAVUKLU KAĞIT KEBABI



Şimdi size çokk basit ama çok lezzetli bir tarif vericem.Kağıttta tavuk kebabı,üstelik istediğiniz kadar geliştirip değiştirebilirsiniz.acil gelen misafire hem lezzetli hem şık ,hemde çoookkk pratik.Gelelim tarife;
MALZEMELER:
Kuşbaşı tavuk eti (göğüs yada kalçadan olabilir)
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
1,5 tatlı kaşığı kekik,
karabiber,tuz,pul biber
7-8 adet sivribiber
YAPILIŞI:
Kuşbaşı doğranmış tavuk etleri (ben göğüs eti kullanıyorum genelde) zeytinyağ ,salça,tuz ve baharatları derin bir kapta güzelce karıştırın .
Bir tepsiye yağlı kağıt serin aynı miktarda kağıtıda üzerine kapatacağınız için uzunca kesin kağıdı.
Tepsiye yaydığınız kağıdın üzerine tavukları yayın ve kenardaki kağıdı üzerine çevirip güzelce kapatın.kenarlarınıda kıvırarak hava almasın diye iyice kapatın ve 200 derece fırında 45 dakika kadar pişirin çıkarmadan 10 dakika önce tepsinin üzerine sivri biberleri koyun onlarda güzelce közlensin.
İsterseniz tavuğun içine patates,havuç,bezelye ekleyerek sebzeli kebap yapabilirsiniz.
Tavuklar fırındayken sizde pilav ve çorbayı yaparsanız işte size miss gibi bir menü salata falanda olursa daha ne istersiniz.
Hadi kolay gelsin, yapanlara afiyet olsun esenkalın

2 yorum:

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili Muko, bu tarifini çok beğendim birde tavuk pişerken diğerlerini hazırlama fikri çok pratik olacak. evde şu an tadilat, boya badana var ve çalışanlara hazırlayabileceğim güzel bir yemek olacaktır. çok teşekkürler paylaşımın için. sevgiyle kal.

Unknown dedi ki...

Sevgili Şükran beğenmene çok sevindim lütfen deneyincede sonuçu için bana dönersen mutlu olurum.Evdeki işlerinde kolaylıklar dilerim boya badana işi çok zordur bilirim esenkal