7 Eylül 2011 Çarşamba

TEPSİDE PATLICAN KEBABI


Tamda patlıcan zamanındayken patlıcanlı tarifler eklemek lazım.İşte patlıcan kebabıda bu lezzetlerden biri mutlaka denemelisiniz.
MALZEMELER:
-4 adet uzun patlıcan
-300 gr orta yağlı kıyma
-1 tatlı kaşığı biber salçası,
-tuz,karabiber,pulbiber,
-2 diş sarımsak,
-Yarım çay bardağı zeytinyağı
-3 adet domates
-6-7 adet sivribiber,
-maydanoz,
YAPILIŞI:
Kıyma, baharatlarla,sarımsakla ve tuzla yoğrulur. Patlıcanlar 2 parmak kalınlığında kesilir.Acısı çıkması için yarım saat kadar tuzlu suda bekletilir.sudan çıkarılıp durulanan ve kurulanan patlıcanlar hazır hale getirilir.

 Köfteler ceviz büyüklüğünde yuvarlandıktan sonra bir patlıcan bir köfte olmak üzere  bir tepsiye sıralanır.
Üstüne biberler ve rendelenmiş domates,doğranmış maydanoz  koyulur.
Üzerine zeytinyağı gezdirilir.Salçamız 1 su bardağı suda eritildikten sonra tüm malzemelerin üzerine gelecek şekilde dökülür.
 Salça tuzlu ise tuz ilavesine gerek yoktur.
 Yemeğimiz 200derecede önce folyo ile kapatılarak 1 saat kadar pişirilir, son 10 dakikada folyo alınarak üzeri kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: