9 Eylül 2011 Cuma

KIYMALI PİDE VE OTLU KAPALI PİDE


Temmuzda Uşak ta izindeyken bir gün hem otlu kapalı pide hemde açık kıymalı pide yaptırdık fırına.Çok ta güzel olmuş.İkisininde iç harcını evde hazırladık fırıncı pişirdi. kalabalık için güzel, kolay ve bereketli bir çözüm herşeyden öte çok lezzetli bir menü oldu.
Otlu pidenin içinde yok yoktu size neler olduğunu yazmalıyım;
Pancar yaprağı
maydanoz,
sivribiber,
 kabak rendesi,
rende peynir,
tuz,
zeytinyağı
pulbiber,
karabiber
Nasıl ama ben olsam normalde bu kadar karışık bir grubu bir araya getirmezdim ama kayınvalidem yaptı hepte yapar aslında,her seferindede çok şaşırırım bu kadar farklı karışık lezzet nasıl bu kadar güzel bir tat oluşturuyor diye ama tadı şahaneydi.
Kıymalı pidenin iç harcında farklı yada özel bibşey yok bildiğiniz gibi kıyma,soğan,sivirbiber,domates,maydonoz ve arzunuza göre baharatlar ve tuz ekelyip doğru fırına sonuç harika.Mahalle fırınınız varsa mutlaka deneyin.Afiyet olsun esenkalın.

Hiç yorum yok: