Tarif buradan tarifi aynen yaziyorum:
Malzemeler:
- 5adet seftali
- 1+1/4 su bardagi seker
- 1+3/4 su bardagi un
- 120gr. tereyagi
Yapilisi:
Kabuklarini soyup kup seklinde dogradigimiz seftalileri toz sekerin yarisi ile birlikte kisik ateste pisirelim. Hafif yumusadiklarinda atesten alip bir firin kabina bosaltalim
Tereyag, geri kalan seker ve unu elimizle karistirip, ekmek ufagi gorunumunde bir hamur elde edelim. Hamuru seftalilerin uzerine yayip 180 derece onceden isittigimiz firinda uzeri kizarincaya kadar pisirelim.
Crumble pistikten sonra hafif ilikken dondurmayla ya da cirpilmis kremayla servis edilebilir.
Bu kolay ve lezzetli tatli seftali yerine elma ya da visne ile de yapilabilir. Elmali yapacaksaniz tarcin ve karanfil ekleyebilirsiniz. Buyuk bir kapta pisirebileceginiz gibi porsiyonluk kaplarda da pisirebilirsiniz.
Efendim afiyet olsun.tarif http://cilekli.blogspot.com/ 'dan
1 yorum:
mukocuğum ellerine sağlık pratik ve güzel bir tatlı olmuş deneyeceğim sevgiler
Yorum Gönder