5 Eylül 2011 Pazartesi

HÜNKAR BEĞENDİ


Hünkar beğendi yaptım arkadaşlar çokta güzel oldu,aslında hep bildiğim ama yapmayı denmediğim bir lezzeti nihayet denedim ve şimdiye kadar yapmadığıma pişman oldum mutlaka patlıcan mevsimi geçmeden denemelisiniz şiddetle tavsiye olunur.
MALZEMELER:
300 gr kuşbaşı et(ben dana eti kullandım)
2 adet sivri biber
2 baş kuru soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
karabiber,tuz
1 kaşık salça
BEŞAMEL SOS :
2 tepeleme çorba kaşığı un
50 gr margarin yada tereyağ
2 su bardağı süt
tuz,karabiber,rende muskat
4 adet közlenmiş patlıcan (beşamel sos pişince ince ince doğranıp beşamel sosa karıştırılacak)
YAPILIŞI:
Eti bir tencereye alalım, suyunu çekene kadar pişirelim. Yağını ve ince kıyılmış soğanını ilave edip kavuralım. Salçayı ve sivri biberleri de ilave ederek kavurmaya devam edelim.
Daha sonra kalan malzemeleri ve 1 bardak sıcak su ekleyip iyice pişirelim.
BEĞENDİNİN YAPILIŞI:
Patlıcanları ocağın üzerinde yüksek ateşte közleyelim. (Ben közlemek için  teflon tava kullandım,çokta çabuk ve güzel oldu.)
2 kaşık tereyağı eritip unu kavuralım. Sütü azar azar ilave edelim. Topak olmaması için hızlıca karıştıralım. Tuzunu,karabiberini,muskatını ilave edelim. Patlıcanlarıda ekleyip ocağın altını kapalım.
Servis yaparken önce beğendisini tabağa alalım daha sonra üzerine etini koyup sıcak servis edelim.

3 yorum:

xcelis dedi ki...

e hünkar beğenmesinmi muhteşem görünüyor ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

Bende çok sık yaparım ellerine sağlık,nefis görünüyor,sevgiler(anneanneninemekleri

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

Bende denedim bu yemegi cok güzel oldu. O kadar cok görüyordumki televizyonda falan yapanlari imrenmistim... sonunda bende yaptim... ellerine saglik harika gözüküyor