7 Eylül 2011 Çarşamba

DOMATESLİ ACI BİBER TURŞUSU (KIŞ HAZIRLIKLARI 2011)

yaptığım gün
1 hafta sonra nasıl sararmışlar fark ettinizmi?
Köyde yaptığım kış hazırlılarımı yayınlamaya devam edeyim,bayramda annem acı biberleri görünce hemen topladım ve domatesli acı biber turşusu yaptım birçok blogta gördüğüm bu tarifi denemeyi çok istiyordum ilk fırsattada denedim inşallah güzel olur yapımı çok basit hemen anlatayım ama ölçü yok kızmayın :))
  • tombul acı biber
  • domates rendesi
  • turşu tuzu
  • maydanoz
  • sarımsak
Acı biberleri kavanoza ağzında 2 parmak yer kalacak şekilde doldurun,
Kabuğunu soyup rendelediğiniz ve tuzladığınız domatesleride acı biberlerin üzerine doldurun üzerinde 2 parmak boşluk bırakın,
3-4 diş sarımsağı doğrayıp kavanoza ilave edin
En üstede dallı maydonozları kapak gibi yerleştirip kapağını kapatın
Ve artık 15-20 gün kadar bekleyip yiyebilirsiniz.
NOTLAR.
Bekleme süresinde kavanozu sıksık sallayarak karıştırın ve tepetaklak edin.
kapağından sızıntı yapabileceğinden altına bir tabak koyun
birde 1 hafta sonunda kapağını açıp tuzuna bakın tuzu azalmışsa (ki benimkilerin azalmıştı ekledim)tuz ekleyin

1 yorum:

gül dedi ki...

Sağlık şifa olsun.Bizdede bu çok sevilen bir şeydir.Umarım çok şişman deyilsınızdır.Her taraf güzel yemeklerle kızartmalarla dolu maşallah.Hayırlı günler Kardeşim.