28 Şubat 2011 Pazartesi

EVDE SÜZME YOĞURT YAPALIM

Yoğurdu normalde suyuyla birlikte tüketmek en sağlıklısı ama bazen bazı tarifleri için süzme yoğurt gerekiyor,yada yoğurdunuz beklerken ekşimeye başlayabiliyor, ee birde marketlerdeki süzme yoğurt fiyatlarıda cabası işte bu sebeplerden dolayı evde süzme yoğurt yapmanın en pratik yolunu anlatmak istiyorum size,
kullanmak istediğiniz miktardaki yoğurdu yayvan bir tabağa koyun üzerine temiz bir tülbente yada kağıt havluyu tüm yüzeye yapışacak şekilde  yoğurdun üzerine koyun ve uçlarını yanlardan sarkın, tabağı alacak şekilde büyükçe bir tepsiye önce bir çay tabağını ters kapatıp, üzerinede yoğurt tabağını koyun ve buzdolabında beklemeye koyun 3-4 saat kadar unutun 3-4 saat sonunda tepsiye biriken yoğurt suyunu göreceksiniz üzerindeki tülbenti yada kağıt havluyu kaldırıp alın işte size ev yapımı mis gibi süzme yoğurt
AFİYET OLSUN

2 yorum:

Unknown dedi ki...

çocukluğumda annem yapardı süzme yoğurt.tadı hala damağımda

mutfagabuyrun dedi ki...

ev yapımı gibisi yok değilmi arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.