21 Haziran 2011 Salı

ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLA



Bu baklalarıda köyden getirdim,ne çok köy postu yayınladım ardarda değilmi ama napalım epeyce ganimet getirmişim.Çok lezzetli ve farklı bir lezzet iç baklalar bitmeden deneyin bence.
MALZEMELER:
500 gr iç bakla
1 baş büyük kurusoğan
1 kaşık un
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
2 adet kesme şeker
2 çay bardağı su
YAPILIŞI:
1- Baklaları yıkayın ve süzün. Soğanınızı yemeklik doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın.
2- Orta boy bir tencerede zeytinyağı, soğan biraz tuz katarak pembeleşene kadar kavurun.
2- Pembeleşen soğanlara unu ekleyerek 1 dakika kadar kavurun.
4- Tencereye baklaları ekleyin ve 2 dakika orta ateşte kavurun. Suyunu eklediğiniz baklaları kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirin.
5- Pişen baklaların içine ince kıyılmış dereotu katarak karıştırın, oda sıcaklığına gelince servis yapın
.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: