Bu baklalarıda köyden getirdim,ne çok köy postu yayınladım ardarda değilmi ama napalım epeyce ganimet getirmişim.Çok lezzetli ve farklı bir lezzet iç baklalar bitmeden deneyin bence.
MALZEMELER:500 gr iç bakla
1 baş büyük kurusoğan
1 kaşık un
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
2 adet kesme şeker
2 çay bardağı su
YAPILIŞI:
1- Baklaları yıkayın ve süzün. Soğanınızı yemeklik doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın.
2- Orta boy bir tencerede zeytinyağı, soğan biraz tuz katarak pembeleşene kadar kavurun.
2- Pembeleşen soğanlara unu ekleyerek 1 dakika kadar kavurun.
4- Tencereye baklaları ekleyin ve 2 dakika orta ateşte kavurun. Suyunu eklediğiniz baklaları kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirin.
5- Pişen baklaların içine ince kıyılmış dereotu katarak karıştırın, oda sıcaklığına gelince servis yapın.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder