25 Şubat 2011 Cuma

KIYMALI LAZANYA


Fırında kıymalı makarna hatta birazda börek lezzetinde oluyor. Tarifte haşlanmaya gerek kalmadan kullanılabilen lazanyalardan kullandım. Tüm büyük marketlerin makarna bölümünde bulabilirsiniz.
Uzun süredir yapmadığım bir lezzet çocuklar çok seviyorlar onların ısrarlarına dayanamayıp yaptım önceki gün kapışıldı desem yalan olmaz :))
-Anne kaç dilim hakkım var?
-herkese 2 dilim oğlum
-ama annneee 2 dilim çok az ama ozaman 2 dilim artıyor onlarıda yiyebilimiyim?
Barış:-hayırrrr onları ben yiyicem
baba:eee hani bana?
işte bu diyaloglarla geçen bir sofra keyfi oldu çok keyifliydi.Oson 2 dilimi kim yedi derseniz ben 2. dilimimi yemedim herkese ilave 1 dilim daha dağıttım oldu bitti.Malum ben spor yapmaya başladım eğer birazda dikkat etmezsem sonuç almam çok zor olacak yemedim bende 2. dilimi:)))
MALZEMELER:
Yarım paket lazanya
250-300 gr kıyma
3 baş soğan
3-4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
1 havuç
yarım demet maydanoz
tuz,karabiber,kimyon
Beşamel sos için:
3 su bardağı süt
4 kaşık un
50 gr margarin veya tereyağı
muskat rendesi
Üzeri için:
300 gr taze kaşar peyniri
YAPILIŞI:
1.    Soğanları, sarımsakları, havuçları küçük küçük doğrayın.
2.    Geniş bir tavaya yada tencereye sıvıyağı alın.Soğanları,havuçları,sarımsakları ekleyin soğanlar pembeleşince  üzerine kıymayı ilave ederek 1-2 dakika kavurun. Üzerine salçayı ekleyin ve iyice karıştırın.
3.    Tuzunu ve baharatlarını ve doğranmış maydanozları ekleyerek orta ateşte 7-8 dakika daha soteleyin.(isterseniz üzerine 1 su bardağı su ekleyebilirsiniz)
4.    Kıymalı sos pişince ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Beşamel sos için:
1.    Tereyağı ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun (olunca mis gibi kokacaktır).
2.    Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da çırparak karıştırıştırın (topaklanma olursa blendır kullanabilirsiniz)
3.    Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.
Lazanya:
1.    Isıya adayanıklı bir fırın kabını beşamek sos ile sıvayın ve 1 sıra lazanya dizin.
2.    Lazanyaların üzerine biraz beşamel sos dökerek yayın.
3.    Beşamel sosun üzerine kıymalı harçtan dökerek yayın. Üzerine tekrar lazanya koyun.
4.    Tüm sos ve lazanya biteme kadar bu işleme devam edin.
5.    Son olarak en üstteki lazanyalara tekrar beşamel sos dökün ve kaşar peyniri rendesi serpin. 10 dakika kadar bekletin ki lazanyalar yumuşasın.
6.    180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Üzeri tamamen kızarınca dilimleyerek servis yapın.

8 yorum:

maria dedi ki...

FOARTE BUN


MARI

mutfagabuyrun dedi ki...

çok kıymalı yemekler yiyemediğim halde şu eriyen kaşar varya arkadaşım.bayıldım bakarken.ellerine sağlık canım.hayırlı cumalar.

xcelis dedi ki...

Leziz görünüyor ya çok da pratik Ellerinize sağlık

Unknown dedi ki...

Bayılırım kıymalı lazanyaya. Ellerine sağlık.

Osmanlı Oto Lastik dedi ki...

Çok severim bende kıymalı lazanyayı..
Ellerine sağlık canım..

Unknown dedi ki...

KIZLARRR
maria
sevda
xcelis
Yemekçinin Mekanı/Nazlı
Elif..
HEPİNİZE ÇOOKK TEŞEKKÜR EDİYORUM YORUM YAZAN ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN SEVGİLERİMLE

gelibolu17 dedi ki...

Mukaddes canım merhaba,nasılsın?kıs sabah bir uyandım pencereden dışarı bir baktım ne göreyimki?ne gördüm,kar yağmış geceleyin:)))
yatarken baktım yoktu bişi,sabah k,ar gördüm oyy çok sevindim,sürpriz oldu:)
ama başka yağmadı gün içinde yağmazsa eriyecek hepsi:(
öpüyorum mutlu hafta sonların olsun,sevgiler...

Bak birde sanal dünyada başka bir muko daha buldum:)))

http://yasamasebeplerim2.blogspot.com/

huuuubakbi dedi ki...

ellerine saglık canm pc bakımdaydı yoktum özledim sizleri