Mayalı hamurdan yaptığım poğaçalarımı sunarımmm:))))Bu poğaçanın yapılışını şeklini sevgili Gülcan'dan aldım.Hamur malzemeleri birebir aynı değil ama yapılış şeklini aynen uyguladım çünkü tek tek poğaça yapmaktansa böylesi çok daha pratik.Teşekkürler Gülcan fikir harika bundan sonra vaktim az ise poğaçaları böyle yapıcam.Orjinal tarif ve diğer güzel tarifleri için lütfen tık tık
MALZEMELER:
2 Yumurta
1,5 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 paket instant maya
2 silme çorba kaşığı şeker
yarım çorba kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İÇ MALZEME:
yarım kilo kadar lor,
1 demet kadar doğranmış maydonoz
YAPILIŞI:
Hamuru yoğurup 1 saat kadar mayalandırın.Mayalanan hamuru un yardımıyla uzun pide gibi açıp ortasına boydan boya peynirli harcı yayın ve her iki ucu harcın üzerine katlayın.Elinizle oluşan ruloyu yassılaştırıp bu yassı ruloyu muska muska kesip tepsiye yerleştirin.Tepsi mayası içinde 15-20 dakika bekleyin.
Tepsi mayasıda gelince üzerine yumurta sarısı,sıvıyağ ve yoğurt karşımından sürüp susam ,çörekotu serpebilirsiniz.Sonra 170 derece fırında pişirin
AÇIK PİDENİN YAPILIŞI:
Hamur yukarıdaki hamurun aynı zaten aynı anda yaptım ikisinide.
Pide şekli vermek için uzun elip şeklinde açın hamuru iç harcı(peynirli,kıymalı,sucuklu,ıspanaklı olabilir) koyup kenarlarını harcın üstüne katlayıp uçlarını kapatın açık kalan orta yerine domates ve biber koyun,kenarlarına yumurta sarısı sürüp tepside 15-20 dakika mayalandırıp 170 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Bu tariflerimi çay kahve bahane etkinliğini düzenleyen Gülcan'a gönderiyorum,kolay gelsin canım arkadaşım.