- Yapılışına gelince mayasız su,tuz ,un ile yapılan hamur oklavayla börek hamuru inceliğinde açılıp içine sıvıyağ,veya zeytinyağı sürülür,rulo şeklinde sarılıp ,gül böreği yapar gibi etrafında döndürülerek ucu ortasına saklanır ve hamur yeniden açılır ve sacta pişirilir.
- Annem yağ koyma aşamasında içine toz kırmızı biber ekleyerek farklılık yapar çokta güzel olur.
31 Mart 2011 Perşembe
İÇİYAĞLI
Bu da annemin yaptığı bir lezzet içi yağlı deriz biz diğer birçok yörede katmer deniyor.Anneciğim nede güzel yapar.Bu yasaklı dönemde annem bana gelirken köyde pişirip bize getirmişti.Bu özel tadın bir sebebide odun ateşinde pişmesi sanırım.O tadı bulamayacağımı düşünüp evde yapmaktan hep kaçmışımdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
hıım hıımm anneciğinin eline sağlık canım.. afiyet bal şeker olsun:)
sevgilerimle..
bizde saşüstü denir.tel tel harika olur bilirim.anneciğinin ellerine sağlık canım.sevgiler.
annenizin eline sağlık..benim annemde açılmış ekmeği pişirir arkalı önlü tereyağıyla yağlar onuda çok severim :)
Çok severim çok
Olucaktı şimdi nasıl yerdim afiyetle
Ellerine sağlık,Sevgiler.
Yorum Gönder