En nihayetinde açık bulmuşken hemen tarifimi yayınlıyayım herkesleri çok özledim arkadaşlar.kolay gelsin afiyet olsun.
6 adet ince dövülmüş göğüs eti
500 gram ıspanak
1 tane havuç(rendelenecek)
2 çorba kaşığı sıvıyağ
4 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
6 çorba kaşığı galeta unu
1 su bardağı kadar rende kaşar
1 su bardağı sıvıyağ (kızartma için)
karabiber
tuz
YAPILIŞI:
Ispanaklar ayıklanıp yıkanır.
Havuç rendelenir,yağ ile beraber tencereye alınarak kavrulur.
Üzerine doğranmış ıspanaklar eklenerek kavrulmaya devam edilir.
Tuz ve biber ekilerek suyunu çekene kadar pişirilir.
Tavuk göğüslerini mümkünse kasapta dövdürüp inceltin yada evde kendiniz dövüp inceltin.
Dövülüp inceltilmiş tavukları muskat,karabiber ve tuz ile tatlandırın.
Karışımı tavuk göğüslerinin kenarlarına koyun üzerine yeteri kadar kaşar rendesi konarak rulo şeklinde sarılır.
Bir süre buzdolabında bekletilir.
Daha sonra sırasıyla önce una sonra yumurta ve galeta ununa batırılarak kızgın yağda kızartılır
Karışımı tavuk göğüslerinin kenarlarına koyun üzerine yeteri kadar kaşar rendesi konarak rulo şeklinde sarılır.
Bir süre buzdolabında bekletilir.
Daha sonra sırasıyla önce una sonra yumurta ve galeta ununa batırılarak kızgın yağda kızartılır
4 yorum:
harika olmuş canım.pilavla tavuk birarada süper olur.ellerine sağlık.öpüyorum.
mukıcuğum ellerine sağlık harika olmuş .bende dün yapmuştım biraz değişiğini
harika olmuşlar mukocum yemeside nefis olmuştur:) kesin
sevgilerimle..
FELICITARI
MANCARE FOARTE BUNA
TE IMBRATISEZ CU MULT DRAG
MARI
Yorum Gönder