28 Kasım 2010 Pazar

NOHUTLU PİLAV


Sokaklarda seyyar satıcı tezgahlarında satılacak kadar popüler,klasik güzel ,özel ve bize ait bir lezzet nohutlu pilav.Sırf bu pilavı kolayca yapabilmek için derindondurucuda poşet poşet haşlanmış nohut bulundururum.Çok basit ama çok lezzetli olan bu pilavın tarifine geçelim.
MALZEMELER:
2 su bardağı baldo pirinç
1 çay bardağı haşlanmış nohut
tuz
margarin(tereyağ veya sıvıyağda olabilir)
tavuksuyu veya tavuksuyu bulyon
YAPILIŞI:
  • Öncelikle pirinç ayıklandıktan sonra derin bir kaba konur üzerini geçecek kadar ılık su ve 1 çorba kaşığı tuz eklenerek beyazlaşması içinen az 20 dakika bekletilir.
  •  2 çorba kaşığı margarin eritilip üzerine 3 su bardağı sıcak su eklenir.su kaynayınca içine nohutlar ve bulyon eklenir bir taşım kaynadıktan sonra suda beklemiş ve beyazlamış olan pirinçler iyice yıkanıp tuzundan arındırılıp süzülür ve kaynayan suya salınır tuzu eklenir ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.
  • Suyu bitince ocaktan alınıp bir sofra bezine sarılıp 15 dakika kadar demlenmeye bırakılır afiyet olsun efenim
DİP NOT
Benim pirinç-su oranım 1 e 1,5 oranıdır(Yani 1 ölçü pirinç için 1,5 ölçü su veya etsuyu kullanıyorum) ama bu oran tamamen pirincin cinsine göre değişir daha fazla yada daha az kullanmanız gerekebilir.Oyüzden netten yada herhangi birinden pilav tarifi aldığınızda hüsrana uğramamak için verilen su ölçüsünü eksik kullanın eğer pilav kuru olacak gibi gelirse eksik bıraktığınız sıcak suyu ekleyerek pilavı kurtarabilirsiniz. 

3 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık canım benimde en çok sevdiğim pilav çeşididir ve bence her yemeğin yanına yakışır:)
afiyetle kal

Unknown dedi ki...

teşekkürler papatyacığım bende çok seviyorum

Bayram Kombesi dedi ki...

Benimde buzlukta her zaman haslanmis nohutum vardir. Herseye atarim biraz. Ama en guzeli nohutlu pilav. Ellerine saglik nefis gorunuyor.