11 Kasım 2010 Perşembe

SOSLU TAVUK


        
          Bu akşam için önceden haşlanmış tavukgöğüslerinden hemen hazırladığım bir yemeği sizlerle paylaşmak istiyorum.Bu tarifi şiddetle denemenizi tavsiye ediyorum henüz yemiş ve yemekten kalkmış biri olarak:))
MALZEMELER:

                         -        İstenildiği kadar haşlanmış tavukgöğsü ( dilim dilim kesilmiş )
-         2 çorba kaşığı zeytinyağı
-         1 çorba kaşığı domates rendesi
-         2 çorba kaşığı kırmızı şarap
-         Biberiye, kekik, karabiber, sumak, tuz,Pulbiber
YAPILIŞI:

           Biberiyeyi teflon tavada zeytinyağı ile birlikte hafifçe kavuruyoruz, içine domates rendesini ve baharatları ekleyip kısa bir müddet kısık ateşte kaynadıktan sonra haşlanıp dilimlenmiş tavukları ekleyip hafifçe kavuruyoruz. Bir müddet kısık ateşte tavanın kapağı kapalı olarak pişiriyoruz ve ateşi kapatmaya yakın şarabı ekleyip çok az harlı ateşte tutup ocağı kapatıyoruz. Servis tabağımıza alıp hazır hale getiriyoruz.
not:Tarifi http://neseersoy.blogcu.com/ dan aldım ve denedim arkadaşımın sitesinde çok güzel tarifler var mutlaka uğrayınız.

Hiç yorum yok: